Detalii estetice despre acoperisuri

acoperis

Perioada cea mai propice pentru realizarea lucrarilor de renovare a acoperisului coincide cu inceputul primaverii si dureaza pana la sfarsitul toamnei. Inainte de a incepe procesul de renovare este necesara realizarea operatiunii de inspectare a acoperisului prezent.

In cadrul acestei etape se va stabili care este starea sistemului de sustinere si care componente au nevoie de reparatii sau eventual trebuie inlocuite. Formalitatea de a schimba invelitoarea presupune eliminarea acoperisului vechi si instalarea celui nou.

Un factor important il constituie echipa care se va ocupa de montarea acoperisului, necesitand ca ea sa fie formata din persoane specializate deoarece sunt riscuri multiple in privinta calitaii dar si munca la inaltime poate crea anumite probleme muncitorilor obisnuiti.

O atentie deosebita se acorda si echipamentelor de protectie din dotare, deoarece de ele depinde siguranta muncitorilor. Lucrarea de montarea a invelitorii nu poate fi realizata fara schele. Ele trebuie sa aiba o inaltime corespunzatoare ce poate fi modificata in functie de modelul casei. In cazul in care doriti sa inlocuiti invelitoarea cu tigla metalica, aveti nevoie de corzi rezistente pentru a fi ridicata pe acoperis in conditii de maxima siguranta.

In cele mai intalnite cazuri montarea tiglei metalice se face de la dreapta la stanga pentru ca marginea care coincide sa fie vizibila. Toti specialistii afirma ca cel mai potrivit este ca panourile sa fie aranjate perpendicular pe linia de stresina. Tot specialistii sustin, ca dupa 50 de ani de folosinta a invelitorii de tigla metalica, este de preferat sa schimbati sau sa renovati acoperisul pentru a evita aparitia unor situatii neprevazute.