Concediul mult visat

In universul oamenilor muncii, care isi misca fizicul zilnic din pat de dimineata, de luni pana vineri, uneori incluzand si sambata, zilele sfinte de concediu sunt planificate cu grija si incercuite cu rosu in calendar. E o perioada la care visezi cu ochii deschisi incepand cu apropierea verii. Iti deschizi la plezneala un excel cu un tabel plin de date, sa salvezi aparentele ca totusi esti in plin proces de productivitate pentru firma, si dai drumul la robinetul cu fantezii si planuri. Unde sa te duci, cu cine, cat timp sa stai, sa alegi un all-inclusive sau nu, sa optezi pentru eternii vecini de la sud, din comoditate sau sa incerci ceva mai inedit, si cate si mai cate.

Concediul in sine ar trebui sa reprezinte o deconectare totala de la cotidianul de zi cu zi, colorat in gri searbad de griji si de probleme. Totusi, planificarea lui in detaliu iti poate crea niste migrene serioase. Daca te orientezi spre excursii in strainatate, trebui sa iti schitezi din timp planurile. Configurezi bugetul, te interesezi de biletele de avion, cauti de cazare, consulti diverse ghiduri turistice sa intri in tema in legatura cu obiectivele de vizitat. De regula mergi pe varianta de o saptamana sau cel mult zece zile. Avand in vedere ca pupi asa ceva maxim odata pe an, ar trebui sa iasa ireprosabil in final. Excursii si vacante poti sa intreprinzi si intr-un simplu weekend, insa nu e ca si cum vinerea viitoare te pregatesti sa dai un raid scurt in Patagonia.

Asadar, acum e acum. Ori vii din concediu cu bateriile reincarcate la 100% si gata de a da piept cu serviciul cu armele incarcate, ori te intorci supt de vlaga si cu cearcane de schimbul trei ca ai stat intr-o camera insalubra, perete in perete cu o haita de petrecareti rusi care au tinut-o noapte de noapte in chefuri cu votca si muzica patriotica de n-ai putut sa lipesti geana pe geana.

Online-ul geme de oferte de vacante, circuite si sejururi. Spre deosebire de acum cativa ani, acum poti sa te invarti de o schema avantajoasa de concediu avand toate instrumentele la indemana. Cateva click-uri iti pot aranja zilele de decuplare din iulie sau august. Industria si clientii se intalnesc pe teren familiar si pot conlucra mai eficient. Dintr-o necesitate inteleasa de la sine, pachetele de vacante vin construite in forme variate pentru a se mula pe preferintele si gusturile oricarui doritor de evadare si escapade. Ofertele se pot personaliza si fiecare se poate bucura de tihna mult ravnita. Trebuie doar putina concentrare si o planificare atenta la amanunte ca sa iasa concediul cum ti l-ai imaginat de atatea ori, camuflat in spatele desktop-ului, la birou, cu ochii lipiti de cifrele din ultimul bilant contabil, privind in gol, adancit in visare si imaginatie.