Controlati-va respiratia pentru a va influenta atitudinea – I

Controlati-va respiratia pentru a va influenta atitudinea - I

Lucrul frumos al respiratiei controlate este ca poate calma torentul de ganduri care va curg prin minte si ameliora orice tensiune, negativitate, anxietate si stres pe care le creeaza. Va permite sa obtineti atentie si sa va concentrati pe aici si acum fara judecata si fara atasament fata de moment.

Respira adanc.” Probabil ati auzit acest lucru cand cineva este pe cale sa transmita vesti proaste sau daca va aflati intr-o stare agitata, dar de ce? Fara a deveni prea respiratie stiintifica, controlata, concentrata, iti semnaleaza creierul pentru a te calma si relaxa. De fapt, poate ameliora stresul si anxietatea, va poate scadea tensiunea arteriala, va poate ajuta la digestie si chiar va poate stimula sistemul imunitar. In plus, puteti practica respiratia controlata aproape oriunde – in vehiculul dvs., la birou, in timp ce asteptati la coada sau cand faceti o pauza de pe Internet. Esti gata sa incerci?

Respiratia controlata in forma sa cea mai simpla

Respiratia controlata poate fi la fel de esentiala ca si concentrarea asupra respiratiei profunde, incet si in mod natural, inspirand si expirand ritmic. Stai drept cu o postura buna, dar nu rigida. Relaxati-va umerii si maxilarul (mentinandu-va gura inchisa fara tensiune sau presiune asupra articulatiei maxilarului), apoi respirati lent si adanc prin nas, daca este posibil. Observati cum se simte corpul dumneavoastra. Daca exista pete tensionate, relaxati acesti muschi, apoi readuceti-va constiinta in respiratie. Daca mintea va rataceste, recunoasteti senzatiile, gandurile sau sentimentele, apoi lasati-i cu usurinta sa plece si indrumati-va atentia spre respiratie.

Cum te-ai simtit in timp ce faceai asta? Destul de minunat, nu? Consultati cele trei tehnici usoare de respiratie care urmeaza pentru a extinde repertoriul de respiratie controlata.