Cravatele pe care orice barbat ar trebui sa le includa in garderoba personala

Nobelli.ro - cravate barbatesti

Modelul clasic. Aceasta este prima cravata pe care ar trebui sa o cumpere un barbat, in special daca incepe de la zero si nu a mai purtat niciodata un astfel de accesoriu. Albastrul inchis este cel mai sigur si mai versatil ton coloristic, insa orice nuanta profunda si bogata este potrivita: verde inchis, burgundy sau purpuriu. Acestea functioneaza minunat pentru orice stil.

Evitati culorile luminoase si suprafetele stralucitoare. In schimb, alegeti tesaturi netede, mate si rafinate, cel putin daca intentionati sa pastrati cravata pentru mult timp in garderoba.

Modelul Polka Dot. Cand va ganditi la tendinte, probabil nu va asteptati ca bulinele sa se numere si printre trendurile care se potrivesc stilului masculin. Insa, tocmai in aceasta originalitate consta frumusetea cravatelor barbatesti cu imprimeu Polka Dot.

In principiu, puteti miza pe un fundal frumos, pe o culoare silentioasa prin intensitate, dar si pe buline foarte fine si distantate. Indiferent de alegere, cravatele barbatesti cu imprimeuri Polka nu vor putea fi purtate la sedintele importante de consiliu, insa merg de minune pentru zilele obisnuite petrecute la birou.

Modelul Foulard. Nu lasati numele cu origini frantuzesti sa va intimideze. Modelele Foulard de cravate pentru barbati sunt acelea cu imprimeu simetric, care se repeta intr-o matrice de blocuri grid. Uneori, imprimeul lor poate fi asemanator cu cel al unui tapet, in special daca imaginea expune o forma ornamentala lobata, cu o multime de spirale ce amintesc de moda secolului al XIX – lea sau inceputul secolului al XX – lea.

Acestea reprezinta o modalitate indrazneata de a va personaliza outfit-ul. Cu cat contrastul de culoare este mai mic, cu atat prezenta imprimeului va fi mai putin sesizabila la nivel vizual. Pentru un stil elegant va recomandam cravate de barbati Nobelli cu model Foulard, care expun un imprimeu albastru inchis pe un fundal albastru deschis, sau bazat pe o antiteza intre doua nuante de gri. Pentru un stil casual – chic, imprimeul albastru inchis pe un fundal roz ar putea avea un efect spectaculos.

Modelul Paisley. Paisley este un design care abunda in forme curbate si este originar din Orientul Mijlociu. Figurile Paisey sunt de obicei marginite cu ornamente si umplute cu desene abstracte, fiind plasate pe un fundal clasic. Uneori, intre printre motivele Paisley se strecoara si elemente florale.

Modelul Tartan. Deosebit de cunoscut, acest model este recunoscut prin dungile suprapuse, in diferite culori si latimi. Aceste modele sunt destul de dificil de combinat intr-o tinuta office si pot dezechilibra outfit-ul daca sunt alaturate altor imprimeuri. Totusi, daca tinuta dumneavoastra este alcatuita in exclusivitate din culori neutre si terne, cravatele barbatesti cu model Tartan pot aduce plusul de extravaganta pe care il cautati.

Modelul Sport. In esenta, imprimeul unei cravate sport pentru barbati jongleaza cu formatul unei embleme, mai mult sau mai putin cunoscute. De obicei, ele prezinta spatii importante intre desene, astfel incat doar jumatate devin vizibile in momentul in care sunt purtate. Stilul isi gaseste originile in peisajele cluburilor sportive de odinioara, in care barbatii doreau sa isi evidentieze calitatea exclusivista de membri.