Cateva aspecte importante despre tunningul autoturismului

Tunning

Cele mai importante motive pentru care cineva isi modifica aspectul vehicolului personal sunt schimbarea performantei, esteticii si a stilului. Fiecare persoana are o personalitate diferita iar tuningul ofera posibilitatea sa schimbam performantele si aspectul autoturismului in asa fel incat sa ne reprezinte.

Tuningul unui autoturism poate fi facut in doua directii importante, tuning de performanta cand se lucreaza pe performanta motorului si pe corpul masinii schimband caracteristicile aerodinamice ale masinii si tuning pentru schimbarea aspectului exterior, pentru stil.

Pentru tuning se pot utiliza diverse accesorii auto exterioare cum sunt jante din diverse aliaje sau bare de protectie cu lacas pentru proiectoare aditionale pentru ceata. Farurile si proiectoarele suplimentare schimba mult aspectul autoturismului mai ales ca pot fi achizitionate in diferite culori si forme in functie de locul unde dorim sa le punem si de culoarea de care avem nevoie.

Schimband teava de esapament cu una mai groasa permitem curgerea gazelor mai rapid si astfel crestem puterea masinii, totodata teava de esapament ingrosata va da si un aspect special autoturismului.

In mod normal daca la tuning intram si in aspecte mai tehnice pentru imbunatatirea performantei, atunci nu trebuie sa neglijam suspensia pentru rezultate mai bune si pe teren accidentat sau conducerea in curba.

Daca in loc de autoturismul personal dorim sa facem schimbarile la o camioneta, poate fi chiar util sa facem schimbarile la suspensie, aceasta imbunatatire ne poate oferi o stabilitate mai buna si posibilitatea ca ulterior sa puteti chiar cara o greutate mai mare.

O alta imbunatatire la moda, facuta in general la camionete sunt farurile si proiectoarele de lucru montate pe ele pentru a da un aspect de off road si pentru a asigura un spatiu iluminat in jurul masinii in cazul in care este necesar.

Proiectoarele de lucru sunt special concepute pentru a oferi un spatiu suficient de luminat in imediata apropiere a vehicolului pe timpul stationarii, ele nu pot fi utilizate in timpul deplasarii pe drumurile publice pentru ca ii deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic, in escapadele off road pe camp sau pe dealuri ele sunt foarte des utilizate.

Aspectul pe care-l confera autovehicolului este de putere, iar masina dotata cu astfel de faruri si proiectoare suplimentare pare un monstru pe langa o masina dotata cu echipament standard.

Astfel putem spune ca prin tuning putem imbunatati atat performanta unei masini cat si aspectul, punandu-ne amprenta si personalitatea pe ea. In plus cele mai multe schimbari le putem face singuri fara sa fim nevoiti sa mergem la un atelier de reparatii auto. Totusi daca dorim sa facem schimbari semnificative la performanta autoturismului, este de recomandat s-o facem impreuna cu cineva de specialitate.