Regulile Feng Shui in design interior

Feng Shui

Cred ca cu totii am auzit de Feng Shui, insa poate nu toti stim si ce inseamna. Feng Shui este un sistem chinezesc de geomantie ce presupune folosirea legilor Pamantului si Raiului pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim viata pentru a trai in armonie. Termenul Feng Shui este des folosit in arhitectura, in constructia cladirilor si in amenajarile interioare.

Folosirea elementelor Feng Shui creeaza un „chi” pozitiv, bazandu-se pe folosirea celor 5 elemente(apa, pamant, foc, lemn, metal) si pe teoria Yin si Yang.

Cred ca toata lumea isi doreste sa aduca prosperitate, armonie si o stare de bine in propria locuinta, iar multi arhitecti afirma cu incredere ca folosirea elementelor Feng Shui in designul interior al dormitorului chiar invoca o stare de bine.

Lucrurile ce le folosesti in decorarea locuintei emana o anumita stare. Desi unele persoane pot provoca haos decorand incaperea cu elemente ce emana energie negativa, anumite decoratiuni chiar pot invoca inaperii o stare de prosperitate.

Figurina lui Buddha este o piesa centrala in decorul Feng Shui deoarece se spune ca aduce bogatie. Nu neaparat bogatie in bani, ci bogatie sufleteasca, liniste, implinire sufleteasca. Pentru a ne folosi la maximum de beneficiile acestei statuete ar fi bine sa o pozitionam intr-un loc vizibil.

Decorarea unui living necesita munca si o buna intelegere a aspectului Feng Shui si a hartii Bagua. Trebuie sa determini directiile geografice ale camerei tale fiindca designul interior Feng Shui este bazat pe cele 9 zone din harta Bagua.

Bagua este o harta ce reprezinta diferite aspecte ale vietii, aspecte care conform calugarilor chinezi sunt cele mai importante aspecte(Cariera, Indulgenta, Copiii, Sanatatea, Stramosii, Prosperitatea, Faima, Relatiile).

Pentru a oferi camerei un aspect Feng Shui, pot sa va zic urmatoarele:

Primul Pas: Primul lucru ce trebuie facut este sa scapati de orice obiect ce ingreuneaza accesul catre usa. De asemenea trebuie sa te asiguri ca usa permite intrarea luminii si a aerului in incapere – ceea ce aduce energia pozitiva Feng Shui. Incaperea trebuie sa fie bine luminata, fara colturi intunecate.

Pasul doi: Alegerea culorilor din incapere trebuie facuta cu atentie. Selectarea culorilor este recomandat sa se faca bazandu-ne pe harta Bagua. Daca nu sunteti siguri ce culori sa folositi pentru un impact maxim, puteti apela oricand la un studio de design interior Feng Shui – care nu doar ca va vor ajuta in alegerea culorilor dar chiar va pot oferi sugestii in amenajarea interioara.

Pasul trei: Amplaseaza o piesa de arta, statuia lui Buddha sau un tablou viu colorat in camera. Poti chiar pune o planta. Oricare din aceste elemente ai alege, nu numai ca va oferi camerei un design interior placut dar va oferi si un bun flux al chi-ului.

Pasul patru: Aranjarea mobilierului in incapere trebuie de asemenea sa se bazeze pe decorul Feng Shui. Scaunele, fotoliu, canapeaua – toate aceste elemente de mobilier trebuiesc asezate in asa masura incat sa lase indeajuns spatiu pentru un bun flux al chi-ului. De asemenea, in designul interior te tip Feng Shui nu e permis sa avem in prim plan un televizor, ci o piesa de arta, o statuie, un tablou.