Criterii folositoare in alegerea masinii de tocat

masina de tocat carne

Opinia generala este aceea ca masinile de tocat manuale nu mai corespund de mult timp actualitatii, ceea ce inseamna ca atentia noastra ar trebui sa se indrepte catre modelele electrice. Fiind un electrocasnic folositor in numeroase situatii, masina trebuie sa fie aleasa cu rabdare, dupa un indelungat proces de informare si analiza. Stiu ca este anevoios sa parcurgeti pe cont propriu fisele de specificatii ale fiecarui echipament in parte, iar din aceasta cauza va voi impartasi cele mai importante criterii pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de achizitia propriu – zisa.

Puterea motorului. Desi majoritatea persoanelor ar fi tentate sa asocieze conceptul de putere cu acela de consum, cele doua nu se afla pe picior de egalitate. O masina de tocat carne care infatiseaza o putere mare va fi mult mai eficienta, ea terminandu-si sarcina repede, comparativ cu un model care are o putere de sub 1000 W. Ce-i drept, putem vorbi despre acelasi consum in ambele situatii, insa timpul este un artificiu util in bucatarie, iar gospodinele stiu deja asta.

Capacitatea de tocare. Daca vorbim despre cantitati mari, atunci aceasta specificatie capata o importanta considerabila. Un echipament performant va fi acela care va permite sa tocati cat mai multe kilograme de carne pe minut, astfel incat sa va terminati treaba mai repede.

Calitatea materialului. Inoxul este structura care are de castigat la acest capitol, multe masini de tocat carne performante fiind confectionate din acest material. Finetea sitelor ori profilul cutitelor reprezinta, de asemenea, trasaturi esentiale pentru o masina de tocat –  trasaturi care sunt influentate in mod direct de materialul din care sunt realizate.

In fond, un material de o calitate superioara este atributul care va oferi longevitate si durabilitate masinii de tocat, mai ales ca vorbim despre un dispozitiv care se uzeaza.

Vitezele de functionare. Una sau mai multe, in functie de necesitati. Daca timpul pe care il petreceti in bucatarie nu este unul foarte indelungat, iar masina de tocat este un accesoriu cu adevarat folositor doar in preajma sarbatorilor de iarna, atunci o singura treapta de viteza este suficienta.

Pe de alta parte, daca sunteti o gospodina desavarsita, iar masina de tocat este un echipament de care nu va puteti dezlipi in rutina zilnica, atunci este cazul sa investiti intr-o tehnologie de ultima generatie, cu mai multe trepte de viteza si alte functionalitati adiacente. Intesitatea oferita de o treapta de viteza este utila pentru persoanele care vor sa toate diverse tipuri de alimente, pornind de la legume si terminand cu diversele sortimente de carne.

Functionalitati si accesorii. Exceptand fiabilitatea echipamentului, ne intereseaza si functiile pe care masina de tocat le ofera. Incepand cu importanta functie „reverse”, care permite tocarea in sens invers pentru momentele in care traseul principal se blocheaza, si terminand cu accesoriile special configurate pentru tocarea rosiilor, asamblarea carnatilor sau maruntirea ingredientelor de prajituri si fursecuri. In plus, va recomand sa aveti grija la incarcator, la tava de alimenatare si la dispozitivul de impingere a aliementelor.