Cateva statistici despre statiunea Predeal si cazare in aceasta zona

predeal

Daca v-ati decis sa petreceti acest concediu in Predeal inseamna ca aveti cunostinta despre avantajele unei astfel de alegeri, atat din punct de vedere al distractiei, cat si al modalitatilor de relaxare. Predealul imbina atmosfera relaxanta a muntelui, cu modalitatile inedite de distractie si agrement. Predealul este situat in Valea Prahovei, la peste 1000 de metri altitudine, fiind orasul situat la cea cea mai mare altitudine din tara.

Predealul este un punct grozav de plecare pentru drumetii pe timpul verii, un loc unde poti merge la un picnic relaxant alaturi de amici, locul unde poti schia in conditii specifice standardelor internationale pe timpul sezonului rece, in cazul in care esti unul dintre impatimitii sporturilor de iarna. De asemenea, nici obiectivele turistice de vizitat nu lipsesc din Predeal.

Printre cele mai atractive pentru turisti se numara: vila maresalului Antonescu din zona Cioplea, Manastirea Predeal, cimitirul legionar din spatele acesteia, Biserica Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Un alt aspect important in ceea ce priveste Predealul este faptul ca nici modalitatile de distractie nu lipsesc, din moment ce anual vin aici o multime de turisti care doresc sa se simta bine si dupa lasarea serii.

In Predeal, veti gasi o multime de restaurante cu specific sau care servesc preparate din bucataria internationala care va vor impresiona prin maestria cu care sunt preparate, prin gust si savoare. In ceea ce priveste ofertele de cazare, acestea sunt multiple si preturile variaza in functie de pretentii. Totusi acestea se pastreaza intr-o limita rezonabila. De exemplu, in cazul in care va veti decide sa alegeti cazare la hotel, preturi vor varia in functie de facilitatile oferite in cadrul acestuia.

Pentru a ajunge in Predeal, puteti alege varianta cu trenul sau cea cu masina, orasul fiind strabatut atat de DN1, cat si de DN73A. Tot pe raza localitatii veti mai gasi alte doua drumuri comunale.

Daca alegeti Predealul pentru petrecerea vacantei de iarna, trebuie sa stiti ca distractia pe partie este garantata. In Predeal gasiti 5 partii de schi amenajate, care dispun de teleschi si telescaun, iar conditiile de pe partie sunt asemanatoare celor pe care le veti regasi la nivel international.