Cu gandul la Sibiu, in decembrie

Sibiu

Decembrie este, in mod sigur, o luna cu o atmosfera aparte si, desi in fiecare oras acest lucru se face simtit inca de la instalarea primelor instalatii de iluminat sau de la caderea primei zapezi, nicaieri Spiritul Sarbatorilor nu este mai predominant decat in Sibiu, unde, in fiecare an, in perioada 24 Noiembrie – 26 Decembrie, se organizeaza Targul de Craciun.

Inca de la prima editie, in 2007, Targul de Craciun din Sibiu s-a bucurat de o foarte mare popularitate, atat in randul romanilor, cat si al strainilor, multi ajungand sa isi organizeze vacanta de Sarbatori in functie de acesta. Motive sunt foarte multe: Piata Mare se transforma, in aceasta perioada, intr-un intreg ansamblu cultural, in care se sustin concerte, spectacole si alte evenimente, precum adoptii de animale, intreaga atmosfera fiind incununata cu stralucirea a mii de luminite si dominata de un brad de Craciun urias.

Distractia este garantata, la Targul de Craciun din Sibiu, existand atat atractii dedicate celor mari, dar si un loc in care cei mici vor avea experiente ce ii vor face ca, peste ani, sa isi aduca aminte cu o netarmurita placere de Craciunul petrecut alaturi de familie. Gurmanzii vor descoperi, aici, un adevarat loc de desfatare, comerciantii vanzand produse traditionale romanesti foarte bune, dulciuri, bauturi si alte delicatese, la preturi foarte mici. Pentru copii, un Parc de Distractii isi deschide portile anual, promitand sa ii tina cu zambeul pe buze ore intregi, multumita tuturor instalatiilor montate, spre bucuria celor mici. Traditiile si obiceiurile de iarna din partea Sibiului sunt foarte bogate si interesante din punct de vedere artistic, ceea ce va reprezenta un continuu spectacol pentru cei aflati in vizita aici, in special in seara Ajunului. De asemeni, tinere talente din acest oras vor sustine reprezentatii, astfel incat puteti fi martorul lansarii unui viitor nume mare.

Insa, atractiile principale ale acestui Targ nu sunt doar aceste mici activitati, ci concertele si spectacolele organizate seara de seara aici. De la colinde si pana la muzica usoara, Piata Mare vibreaza, neincetat, in aceasta perioada, de acordurile talentelor internationale si nationale, astfel incat, melomanii se vor bucura cel mai mult de acest eveniment.

Asadar, la Targul de Craciun de la Sibiu, veti avea, in orice moment, ceva de facut, fie ca sunteti singur sau insotit de familie sau prieteni. In jurul Pietei Mari sunt nenumarate hoteluri si pensiuni, astfel incat cazarea nu va reprezenta o problema. Iar, daca, totusi, va saturati, pentru vreo secunda, de agitatia din oras, in Sibiu exista posibilitatea practicarii sporturilor de iarna, dar si a vizitarii multor alte obiective turistice. De aceea, daca nu ati reusit sa simtiti, inca, Spiritul Sarbatorilor, in mod sigur, vizitand Targul de Craciun din Sibiu, o veti face!

In cazul in care doriti sa ramaneti peste noapte in Sibiu,  gasiti o oferta bogata de cazare la pensiuni, vile, hoteluri si apartamente in regim hotelier atat in zona centrala a orasului cat si in zone mai aproape de periferie, unde tarifele de cazare sunt mai mici. O noapte de cazare in Sibiu costa incepand de la 60 de lei la hostel dar poate ajunge si pana la 720 de lei la un hotel de patru stele din centrul orasului.