Cum achizitionam un ansamblu CCTV de supraveghere video

solutii de supraveghere video

Intr-un sistem CCTV semnalul preluat de la camerele exterioare de supraveghere este transmis prin intermediul televiziunii cu circuit inchis spre receptoarele montate in interiorul casei sau cladirii protejate, informatia vizuala fiind afisata de cele mai multe ori pe monitoare profesioniste. O diferenta majora fata de televiziunea clasica este reprezentata de faptul ca accesul final este restrictionat catre un numar limitat de persoane, ba chiar detine un caracter individual. Sunt necesare anumite date de login pentru a avea unda verde la vizualizarea semnalelor din exterior, acestea constand in majoritatea cazurilor intr-un username si o parola personalizata.

Monitorizarea video in cladirile de interes public sau in proprietatile private se bazeaza deseori pe utilizarea acestor sisteme CCTV, in ultimul timp mai toate centrele comerciale, spatiile de birouri, parcarile publice sau unitatile cu o importanta economica si industriala optand pentru astfel de solutii de supraveghere video. Exista doua mari directii pe marginea carora pot fi clasificate sistemele de supraveghere video. Aria analogica prezinta un ansamblu format dintr-un DVR, un numar limitat de camere de supraveghere si receptorii finali- monitoarele.

La polul opus avem modelul digital, ce functioneaza pe baza unui ansamblu alcatuit dintr-un NVR si un Router, insa camerele de supraveghere sunt de tip IP. Asemanarea este ca in final imaginea se proiecteaza tot pe un monitor profesionist. Versiunea DVR este o componenta avansata pentru sistemele comune de supraveghere tocmai pentru ca prezinta caracteristici tehnice interesante si utile pentru persoanele care doresc sa mentina un nivel constant de securitate si protectie pentru o anumita proprietate.

De exemplu, nu este de ignorat capacitatea acestora de stocare, un mare plus pentru spatiile in care patrund zilnic foarte mult persoane, dar unde si frecventa incidentelor de vandalism si jaf este mult mai sporita. Fisierele video incorporate in memoria acestor dispozitive pot fi accesate la orice ora, fiind necesare doar datele de inregistrare pe care le-ati stabilit de la bun inceput cu echipa de securitate. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca veti fi anuntat printr-un e-mail daca apar miscari neobisnuite in locuinta dumneavoastra, aceasta fiind o metoda extra de siguranta pentru perioadele de concediu.

Pentru o vizualizare constanta a imaginilor provenite din aria perimetrala protejata aveti nevoie de un receptor final demn sa afiseze la o calitate superioara informatiile preluate de la camerele de supraveghere, mai ales ca acestea transmit cu repeziciune un flux important de imagini. In cazul unui incident promoptitudinea echipelor de interventie depinde direct proportional de buna functionare a monitoarelor din respectivul ansamblu de supraveghere . Din aceasta cauza trebuie sa fiti deosebit de atenti in momentul in care selectionati un astfel de echipament, solutia optima fiind investitia primara intr-un monitor dedicat, care sa aiba pe lista specificatiilor tehnice o rezistenta constanta, de 24/7. Dimensiunea, diagonala, rezolutia si contrastul sunt principalele trasaturi pe care trebuie sa le aveti in vedere la achizitia unor monitoare pentru supraveghere video, pretul dispozitivelor de afisare osciland in functie de gradatia acestor caracteristici. Daca doriti sa implementati la nivelul locuintei dumneavoastra un sistem profesionist de supraveghere nu va lasati ghidati de planul financiar, ci efectuati mici economii inainte pentru a amortiza eventualele costuri suplimentare.