Facebook, un nou pas spre bordel on-line

De multa vreme Facebook a incetat sa mai fie o simpla platforma pentru interconectarea cu prietenii, pentru mentinerea legaturii cu acestia, foarte multi utilizatori interconectandu-se cu persoane total necunoascute, doar din dorinta de a-si extinde reteaua de contacte, privind lucrurile cantitativ, nu calitativ.

Am vazut un dialog simpatic pe pagina unei fete:
Ea: Ura, am ajuns la 5000 de prieteni !!!!!
El: 5000 de contate … nu prieteni, mare diferenta.

Ce-i mana pe ei in lupta …? Pot fi mai multe obiective, printre care:
+ Dezvoltarea unei baze de contacte pentru a „agata” mai usor potentiale partenere;
+ Cresterea numarului de contacte doar pentru ca „da bine” in cercul restrans de prieteni sa ai o lista nesfarsita de contacte;
+ Marketing: unii, mai ales companiile, isi creeaza pagini de facebook pentru a-si promova imaginea si produsele sau serviciile si prin acest instrument si normal ca au interesul dezvoltarii unei liste cata mai mari de contacte pentru a-si propaga imaginea;
+ Voaiorism, multi vanand contacte pentru a „intra” in lumea utilizatorilor, in cautarea de imagini provocatoare;
+ Poate ca mai sunt si alte motive care-mi scapa.

Dar in mod cert, sunt din ce in ce mai putini utilizatori care folosesc Facebook doar pentru a mentine legatura cu adevaratii prieteni si cunostinte.

Pe fondul acestei „jungle” on-line, a aparut anul acesta si o aplicatie care maximizeaza utilizarea si scopul existential al listei interminabile de contacte Facebook: Bang With Friends. Cativa americani s-au gandit la o metoda mai sigura de a interpela utilizatorii pe care fiecare-i are in lista de contacte pe tema mult visata de catre multi, anume sexul.

Prin aplicatia in discutie Facebook este ridicat la rangul de bordel on-line. Cum functioneaza? Foarte simplu. Daca tu ai 1000 de contacte (sau doar 100), alegi acele contacte care te intereseaza din punct de vedere sexual si bifezi faptul ca ti-ar placea sa „bang-uiesti” cu ele. Nimeni in afara de tine nu stie pe cine ai bifat. Dar daca unul sau mai multe dintre contactele alese „bang-uieste” la randul sau lista sa si te bifeaza si pe tine … se produce magia, scanteia … si puteti bang-ui impreuna.

Cred ca este o aplicatie la care visau multi Facebook-isti inraiti 🙂

Tu de ce ti-ai creat cont de Facebook? Mai este valabil motivul initial? Ai ramas la o lista de contacte cu adevarat „cunoscute” sau te-ai dezlantuit? Si nu in ultimul rand … vei da bang pe Facebook?