Cum sa scoti bani din piatra seaca?

In intelepciunea populara cand se spunea despre cineva ca „scoate bani din piatra seaca” insemna ca acel cineva se pricepea foarte bine la afaceri si la inmultirea banilor. Daca asa stau lucrurile, ne putem mandri ca la Sectorul 3 din Bucuresti avem un primar care chiar scoate bani din piatra seaca … pentru el, pentru altii si prin asta dovedeste si ca este altruist, punandu-si abilitatile in slujba „cetatenilor” … a unor cetateni.

Dar despre ce este vorba …? Poveste este putin mai veche, din toamna trecut, dar am uitat sa scriu despre ea atunci. Insa situatia ramane aceeasi si probabil ca se va perpetua si amplifica anul acesta si anii viitori. „Scumpul” nostru primar, s-a gandit la o metoda practica si rapida de a scoate bani a infrumuseta strazile si parcurile sectorului, folosindu-se de piatra, ca materie prima a demersului sau civic.

Nu, nu a platit pentru realizarea unor sculpturi megalitice care sa rivalizeze cu terasa de la Baalbek, insa a platit, de fapt noi, cetatenii sectorului am platit, pentru ca spatiile verzi existente de-a lungul strazilor ca si de-a lungul aleilor din parcuri sa fie acoperite cu piatra sparta. Si ca tabloul sa fie complet, spartura a fost tratata cu un fel de lac de credeai ca s-a rasturnat o cisterna cu benzina prin parc …

Situatia ma oripileaza din mai multe motive … Trecand peste capacitatea „geniala” a primarului Negoita, Robert Negoita, de a scoate bani din pietre (l-a depasit la capitolul asta pe Vidieanu, pentru ca ala cel putin avea ceva proces de productie a bordurilor, cimentul pentru montarea lor …), este strigator la cer cum considera de cuviinta sa-si bata joc de spatiile verzi acoperindu-le cu pietre, in loc sa le ingrijeasca si sa le extinda. La cate locuri in care-ar pueta bascula camioane de pietris exista in Sectorul 3, cred ca se invart bani frumosi cu „afacerea” asta.

In ritmul asta, Robert isi sapa groapa singur … Locurile de joaca sunt lasate in paragina, iluminatul public a devenit o problema (chiar si in noaptea asta aleile din jurul blocului erau cufundate in bezna), igiena si curatenia parcurilor si a strazilor lasa de dorit, spatiile verzi devin spatii pietroase … Toate acestea se cumuleaza si oamenii vor ajunge sa foloseasca pietrele pentru a arunca dupa domn’ primar.