Cum alegi purificatorul de aer potrivit?

purificator de aer

Sub denumirea de purificator aer veti gasi o serie de dispozitive proiectate pentru a curata aerul, prin filtrarea particulelor nocive si a poluantilor atmosferici ca alergeni, mucegai, parul de la animale de companie, praful.
Aceste purificatoare vin intr-o gama variata de dimensiuni si tipuri, cele mai populare fiind modelele care utilizeaza filtre HEPA.

Motivul de baza pentru care oamenii investesc in astfel de aparate este dorinta de imbunatatire a calitatii aerului, prin reducerea alergenilor si inlaturarea particolelor nocive sau mirosurilor. Aceste calitati fac dintr-un purificator aer un element indispensabil pentru oamenii care sufera de alergii, astm sau alte sensibilitati la poluantii din aer.

Alegerea unui purificator de aer potrivit poate parea complicata insa odata intelese diferentele cheie dintre diversele modele, fiecare individ poate lua o decizie avizata in functie de nevoile sale unice.

Un model deosebit in categoria de purificatoare aer este reprezentat de modelul Oreck XL Professional. Acesta curata aerul din casa ta printr-un proces in 6 faze: in prima faza, aerul intra printr-un pre-filtru, lavabil, care opreste particolele mari: scame, fire de par. In fazele 2 si 3 sunt captate si distruse particole minuscule de germeni, bacterii, virusuri, mucegai si fungi prin incarcarea electrostatica. In faza 4, filtrul Odor Absorber Plus indeparteaza mirosurile neplacute( de mancare, fum de tigara) si compusii organici volatili. Faza 6, de revitalizator si ionizator- elibereaza ionii negativi, care ofera un miros placut si curat- puteti opta pentru oprirea acestei functii fara vreun efect negativ asupra eficacitatii purificatorului.

Stabiliti-va necesitatile si analizati tot ceea ce piata are de oferit: veti face o alegere inspirata si va veti imbunatati calitatea vietii.