Cum comanzi corect mobilier?

mobila la comanda

Atunci cand alegi sa iti cumperi Mobila la comanda te inhami practic la o adevarata provocare, care poate sa iti aduca o multime de satisfactii sau din contra, poate sa iti aduca foarte mult stres. Din fericire, fiecare detaliu depinde de tine. Tu decizi daca pierzi timp si bani sau daca le folosesti intr-un mod constructiv, tu decizi daca firma care va produce mobila se va tine de cuvant si tu decizi daca mobila va fi cea pe care ti-o doresti cu adevarat. Pentru a face asta insa, trebuie sa te asiguri ca treci prin cativa pasi corecti si utili.

Primul pas: Alegerea producatorului

Primul pas este, de departe, cel mai dificil. Este greu sa gasesti o companie sau o persoana in care sa ai incredere deplina si care sa te inteleaga, asadar, va trebui sa cauti destul de mult. Este bine sa nu te opresti la prima optiune si atunci cand crezi ca ai gasit ceea ce te intereseaza, sa te informezi in detaliu despre cei pe care ii vizezi. In principiu, trebuie sa te asiguri de urmatoarele lucruri:

  • Ca au o reputatie nepatata. Asta inseamna ca nu au review-uri negative si plangeri la adresa calitatii mobilierului pe care il construiesc;
  • Ca ofera o garantie solida pentru mobilierul facut;
  • Ca folosesc materiale de foarte buna calitate;
  • Ca iti ofera suport, iti raspund la intrebari si te ajuta atunci cand vine vorba despre livrare.

Daca ai gasit un producator care poate sa raspunda tuturor solicitarilor, atunci sunt sanse mari sa il fi gasit pe cel potrivit pentru tine.

Al doilea pas: Stabilirea pretului

Este, de asemenea, un pas foarte important. Atunci cand iti faci mobila la comanda nu te poti astepta la un pret standard, cum este cel din magazin . De regula, producatorii percep ori un pret pentru intreaga lucrare, ori un pret pentru metru patrat. Este bine sa iti expui dorintele in ceea ce priveste mobilierul si sa primesti un pret pe lucrare. Cel mai bine este sa se semneze un contract care sa stipuleze pretul, deoarece nu iti doresti sa ajungi la sfarsitul lucrarii si sa realizezi ca trebuie sa platesti mai mult decat ti s-a cerut initial.

Chiar daca ai stabilit un pret si ai batut palma cu producatorul, nu ii oferi toti banii de la inceput. Stabileste cu el o plata care sa presupuna 50 % inainte si 50 % dupa constructia pieselor de mobilier.

Al treilea pas: Constructia propriu zisa

Chiar daca ai stabilit pretul si fiecare detaliu, treaba nu este gata. Este bine sa fii mereu la curent cu ceea ce se intampla si sa intervii ori de cate ori este cazul, pentru a face corecturile inca inainte sa apara o greseala majora.