Cum iti poate schimba viata o operatie de inlocuire a genunchiului?

Cum iti poate schimba viata o operatie de inlocuire a genunchiului?

Durerea genunchiului te doboara? Dacă tratamentele non-chirurgicale nu oferă o ușurare adecvată, probabil că este timpul să explorați o intervenție chirurgicală de înlocuire integrală sau parțială a genunchiului cu un chirurg ortoped. Înlocuirea genunchiului este adesea efectuată utilizând tehnici minime invazive dacă sunteți un bun candidat și cu inovații chirurgicale care includ chirurgie robotică și asistată de calculator, nu mai există timp mai bun decât acum.

Înlocuirea integrală și parțială a genunchiului, care necesită un grad înalt de precizie și aliniere adecvată, poate beneficia în special de utilizarea tehnologiei chirurgiei asistate de robotică. Acesta ajută medicii să efectueze proceduri complexe cu o mai mare precizie și control chirurgical, dexteritate îmbunătățită și vizualizare îmbunătățită față de tehnicile convenționale. În cele din urmă, acest lucru poate duce la implantarea și alinierea implantului genunchi îmbunătățit, rezultând rezultate mai bune ale pacientului și genunchi mai lungi și mai funcționali.

Ce va implica chirurgia de înlocuire a genunchiului asistată de roboți și când va fi disponibilă? În timp ce tehnologiile de robotică de nouă generație sunt dezvoltate pentru multe tipuri de intervenții chirurgicale, inclusiv chirurgie ortopedică, medicii care se specializează în cele mai recente tehnici chirurgicale utilizează tehnologia robotică și asistată de calculator pentru înlocuirea integrală și parțială a genunchiului.

Astăzi, intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului asistată de robotică presupune efectuarea unei scanări CT a genunchiului și generarea unui model virtual 3D al anatomiei tale unice. Acest model virtual, încărcat în software-ul sistemului robotic, este utilizat pentru a crea un plan preoperator personalizat pentru fiecare pacient, cu un „plic” predefinit de spațiu în interiorul căruia chirurgul funcționează. În timpul procedurii, chirurgul ghidează brațul robotic programat pentru a modela cu precizie osul înconjurător înainte de a plasa implantul. Tehnologia oferă feedback în timp real și date pentru a ajuta chirurgul să realizeze ajustări finale ale plasării implantului intraoperator, astfel încât acestea să poată determina cu mai multă precizie plasarea optimă a implantului pentru fiecare pacient individual. În plus, imaginile video în timp real oferă o întărire vizuală care ajută chirurgii să navigheze în zone greu accesibile.