Care este puterea harului lui Dumnezeu ?

Care este puterea harului lui Dumnezeu ?

Har este un cuvânt pe care îl auzim și îl folosim atât de des încât mulți dintre noi nu mai iau în considerare semnificația sau munca sa în viața noastră.

În unele privințe, a devenit un clișeu, o redundanță care plutește în vocabularul nostru, care ne-a inoculat puterea în viețile noastre. Este un cuvânt care a fost suprasolicitat, folosit greșit și înțeles greșit.

Harul nu este doar un cuvânt destinat unei plăci pe perete, nici un bilet gratuit pentru a păcătui sau a face ce vreți. Harul este putere. Este supranatural, iar o nouă perspectivă asupra harului vă va întineri relatia cu Domnezeu.

Am ajuns într-un loc unde nu am considerat prea mult harul. Mi-a devenit un clișeu. Dar, când am început să mă rog pentru anul care vine, Domnul a suflat cuvântul har în inima mea, trezindu-mă să mă gândesc încă o dată la acest fenomen supranatural.

Mântuirea prin favoarea nemeritată a lui Dumnezeu față de noi este exprimată ca har (Efeseni 2: 8-9). Totuși, dacă nu vom trece niciodată minunea mântuirii noastre de a trăi o viață abundentă de iubire și de putere, îndeplinind dorințele inimii lui Dumnezeu față de noi, atunci ne-am schimbat pe noi înșine prin faptul că nu am trăit niciodată partea puternică a harului.
Harul ne împuternicește să facem ceea ce putem face numai atunci când El trăiește în noi. El ne permite să umblăm împreună cu El, să realizăm ceea ce El a pus înaintea noastră și să trăiască un stil de viață dumnezeiesc. Cred că harul Său ne va propulsa înainte, ne va apropia mai mult de destinele noastre și de El. Când lucrăm cu har, lucrăm împreună cu Domnul. Ca și în toate atributele și promisiunile lui Dumnezeu, harul este disponibil din abundență, dar trebuie să învățăm cum să mergem în el, cum să îl primim și cum să îl aplicăm în circumstanțele noastre de viață.