Cum se curata talpa unui fier de calcat

Aparat de calcat cu abur de la Tefal

Daca fierul de calcat agata sau daca observati anumite reziduuri pe talpa acestuia, atunci este timpul sa il curatati.Veti dori sa curatati talpa fierului si orificiile de aburi, unde reziduurile tind sa se colecteze daca utilizati apa de la robinet. Puteti utiliza produse comerciale, special concepute pentru curatarea unui aparat de calcat Tefal. Exista, de asemenea, modalitati de a va curata fierul folosind articole de uz casnic, cum ar fi otet, sare, bicarbonat de sodiu, pasta de dinti si sapun.

Varianta cu otet si sare este foarte usor de folosit. Se amesteca o solutie 1: 1 de otet si sare intr-o cratita. Asezati tigaia pe soba si incalziti amestecul pana cand sarea se dizolva. Folositi o carpa umeda cu ajutorul careia sa curatati talpa fierului. Stergeti cu usurinta talpa fierului dvs. pana cand este curata. Nu uitati sa curatati si orificiile de evacuare a aburilor, pentru a evacua eventualele acumulari. Daca este necesar, stergeti si exteriorul fierului. Retineti ca amestecul de otet si sare poate elimina si semnele de arsura de pe talpa fierului.

O alta varianta foarte eficienta este solutia cu bircabonat de sodiu si apa. Utilizati 1 lingura de apa si 2 linguri de bicarbonat de sodiu si amestecati-le pana cand amestecul devine o pasta. Utilizati o spatula pentru a imprastia pasta pe fier. Concentrati-va pe zonele cu acumulare puternica. Asigurati-va ca si invelisul de ventilatie este acoperit. Nu puneti pasta prea groasa, ea trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi uniform talpa. Stergeti pasta cu o carpa umeda. Nu ezitati sa curatati petele mai tenace. Stergeti pana cand nu mai ramane o pasta si acumulati murdaria.

Curatati orificiile de aburi cu tampoane de bumbac. Impingeti un tampon de bumbac in apa si introduceti-l in gaurile de aburi.

Sapunul este si el o optiune care poate indeparta petele cu eficienta. Se amesteca apa calda si sapunul usor de spalat impreuna intr-un castron. Cantitatea de sapun pe care o veti folosi depinde de cat de murdar este fierul. Retineti ca solutia rezultata ar trebui sa fie mult mai putin concentrata decat ceea ce utilizati pentru a curata vasele. Cu ajutorul unei carpe de bumbac imbibate in sapun puteti sterge talpa fierului. Asigurati-va ca ati curatat si orificiile de aburi, deoarece acestea sunt un punct tipic pentru ingradiri. De asemenea, puteti sterge restul fierului pentru a face fata oricarei murdariri. Acest tip de curatare delicata este ideala pentru talpile acoperite cu teflon, care, la fel ca si vasele cu teflon, pastreaza substantele lipite, dar sunt foarte vulnerabile la zgarieturi.

Procesul de curatare al talpii fierului de calcat este unul destul de usor, mai ales daca folositi produsele potrivite pentru tipul de fier pe care il utilizati. Curatarea si intretinerea regulata prelungeste durata de viata a fierului de calcat si asigura performante foarte bune la fiecare utilizare.