Cum sa fii proactiv – ce inseamna sa fii proactiv?

proactiv

Sa fii proactiv inseamna sa gandesti si actionezi inainte, sa anticipezi evenimente si sa nu iei o decizie dupa ce a avut loc respectivul eveniment. Nu doar ca e o modalitate excelenta de a evita mai multa munca pe viitor, dar poate fi foarte util in prevenirea problemelor ce ar putea sa apara intr-o situatie data.

Sa fii proactiv inseamna sa incepi sa iei decizii, sa fii mai responsabil si sa-ti controlezi foarte bine raspunsurile. Facand asta poti sa anticipezi viitorul si sa te concentrezi mai mult pe modalitatile de solutionare, decat pe remedierea uletioarelor probleme, pastrand astfel nu doar o gandire, ci si afisajul unui om mai fericit, mai productiv… mai proactiv!

Incepe prin a anticipa ceea ce urmeaza sa se intample si a actiona

Gandindu-te la potentialele probleme si fiind la curent cu viitoarele schimbari ce ar putea sa apara in viitorul apropiat, vei putea astfel sa iti planifici, sa iei atitudine si sa solutionezi acele probleme inainte ca ele sa apara, prin remedierea cauzei ce conduce la evolutia lor. Spre exemplu, daca ai de gand sa iti iei un concediu in cel mai scurt timp, incepe sa economisesti si nu lasa strangerea banilor pe ultima suta de metri. Poti pune deoparte ceva mai mult decat ti-ai propus, in caz ca pe parcurs apar cheltuieli neprevazute.