Cum sa-ti imbunatatesti starea de spirit

starea de spirit

40% din fericirea ta este considerata a fi controlata de gandurile, actiunile si comportamentele tale, cu doar 10% determinata de circumstante, iar 50% se considera a fi genetica. Chiar si asa, 40% este o proportie considerabila. Iata cateva modalitati prin care puteti aduce un aport considerabil de fericire:

Zambiti!

„Doar imi place sa zambesc; zambetul este favoritul meu. ” Buddy the Elf

Zambind eliberati endorfine, care declanseaza un sentiment pozitiv in corpul vostru. Zambind cresteti si nivelul de serotonina, o substanta chimica responsabila pentru mentinerea echilibrului.

Iesiti la o plimbare pe timp de zi.

„O zi fara soare este, stii, noaptea.” Steve Martin

Daca este posibil, iesiti afara si faceti o plimbare. Corpul tau are nevoie de vitamina D de la soare. Daca nu puteti face acest lucru, deschideti jaluzelele, activati niste lumini si bucurati-va de efectele pe care lumina naturala le are asupra starii de spirit.

Ganditi-va la altii.

„Amintiti-va ca cei mai fericiti oameni nu sunt cei care obtin mai mult, dar cei care dau mai mult.” ~ H. Jackson Brown, Jr.

Universul a sunat si nu sunteti in centrul sau. Oferiti ceva timp voluntariatului. 94% dintre voluntarii intervievati au declarat ca voluntariatul le imbunatateste starea de spirit. Voluntariatul te distrage de problemele tale si te ajuta sa fii mai constient de ceea ce ai. Este chiar legat de imbunatatirea sanatatii fizice. Iesiti si bucurati-va de „inaltul ajutorului”.

Indepartati dezordinea.

„Casa de menaj nu este o gluma.” ~Louisa May Alcott

Curatenia poate sa va dea o stare de bine. Incepeti incet, cu activitati usoare. Curatati un sertar. Lucrati cu privire la eliminarea casutei postale electronice. Scapati de sosetele fara partener. Orice activitate de acest fel va poate ajuta sa va imbuantatiti starea de spirit.

Cititi o carte.

„In afara cainelui, o carte este cea mai buna prietena a omului. In interiorul unui caine, este prea intunecat sa citesti. „~ Groucho Marx

Persoanele care citesc cel putin o jumatate de ora pe saptamana au cu 20% mai multe sanse sa raporteze o satisfactie mai mare. Citirea pentru doar sase minute se spune ca reduce nivelul de stres. Cititorii se confrunta, de asemenea, cu un somn mai bun si cu rate mai mici de depresie.

Alegeti o dieta sanatoasa.

„Imi tratez corpul ca un templu. Un templu al doomului, dar un templu, totusi. „~ Jim Gaffigan

Introduceti mai multe fructe si legume in dieta dvs. Studiile au aratat ca persoanele care mananca o dieta occidentala foarte prelucrata sunt mai predispuse la depresie, in timp ce o dieta bogata in vitamine si substante nutritive mareste sentimentul de bunastare.