Fumatul nu este un viciu, asa cum spun gresit multi, ci o dependenta biologica care se instaleaza la un fumator dupa o anumita perioada de timp in care creierul este obisnuit cu senzatia de placere creata de tutun asupra centrilor nervosi.
Viciul este o optiune personala la care o persoana poate renunta mai usor decat la o dependenta, cum se intampla in cazul fumatului. Daca faceti parte din randul fumatorilor care nu isi concep existenta fara tigari, probabil ati resimtit simptomele specifice sevrajului, de genul iritabilitatii, anxietatii, scaderii capacitatii de concentrare si chiar a depresiei atunci cand ati incercat sa va lasati de fumat. Cu toate acestea, putini fumatori renunta la fumat cu toate ca aproape toti sunt constienti de riscurile asumate.
Indiferent daca faceti parte din randul persoanelor care vor sa se lase de fumat sau care nici nu se gandesc sa renunte la tutun, indiferent de consecinte, e important sa stiti ca starea de sanatate si complicatiile pe care acest obicei le da fumatorului depind mult de calitatea tutunului fumat. Astfel, in perioada cand a aparut acest obicei pe continentul european, adica la putin timp dupa descoperirea Americii de catre Cristofor Columb, se fumau doar tigari de foi din tutun de cea mai buna calitate, insa pe masura ce fumatul a patruns mai mult in randul obiceiurilor populatiei, a scazut si calitatea tutunului folosit.
Astfel, in anii ’50 ai secolului trecut, pe fondul cererii tot mai mari la care incepeau sa nu mai faca fata, marii producatori de tigari au decis sa foloseasca resturile de la confectionarea tigarilor de foi si sa creeze tigareta, adica o tigara mai subtire si mai ieftina. Paradoxal, consecinta a fost cresterea si mai mare a fumatului precum si a efectelor nocive pe care acest obicei il are. In actualele conditii, tot mai multi fumatori incep sa se intoarca la tigarea confectionata acasa din tutun de calitate, foite si filtre pe care si le pot cumpara de pe https://www.tuburipentrutigari.ro/ costul fiind mai mic decat in cazul tigaretelor, iar calitatea tutunului folosit fiind mai mare. In consecinta, inclusiv efectele nocive ale fumatului de tigari confectionate manual sunt mai mici pentru sanatate. Bine, asta nu inseamna ca fumatul acestor tigari este sanatos, si nu ne dorim sa incurajam acest obicei.
Cu toate acestea, e bine sa se stie ca exista o alternativa mai putin nociva la tigaretele din comert. Fumatorii care doresc sa fumeze tutun de calitate au optiuni diverse in acest moment, putand alege de pe https://www.facebook.com/tuburipentrutigari/ diverse tuburi de tigari cu sau fara carbon, dar si arome pentru tutun, aparate de rulat si de injectat tutun, masini de taiat tutun si alte accesorii.
Pe de o parte, confectionarea personala a unei tigari este un ritual care confera fumatorului un statut de cunoscator al domeniului, pe de alta parte, s-a constatat ca cei care isi confectioneaza singuri tigarile fumeaza mai putin tutun decat fumatorii de tigarete, atat datorita calitatii crescute a tutunului cat si datorita procedeului in sine de creare a tigarii care il ajuta pe fumator sa isi amane impulsul de a fuma pana la finalizarea acesteia, fiind un bun mecanism psihologic care ajuta in obtinerea autocontrolului.