Sinaia – o destinatie autothona de care te poti indragosti iremediabil

Sinaia

Vacantele la munte, fie vara, fie iarna, turistii sunt indragostiti de peisajle cu vegetatie din belsug, aerul curat, expeditiile pe munte, raurile care dau nastere unor formatiuni fascinante. Carpatii nostri ne ofera cele mai minunate peisaje si de aceea turistii aleg an de an sa isi petreaca concediile si vacantele aici datorita minuntaiilor de care dispun acesti munti. Unele din cele mai vizitate statiuni montane tot timpul anului sunt Busteni si Sinaia care se afla localizate pe valea Prahovei. In timpul iernei, in aceste statiuni, turistii nu contensc sa vina datorita partiilor si peisajelor minunate, muntilor care sunt incarcati de zapada.

Statiunea montana Busteni este asezata dea lungul raului Prahova,intre Muntii Bucegi si Muntii Baiului. Aceasta statiune are o altitudine cuprinsa intre 830 si 900m. Daca se doreste o cazare cat mai ieftina, turisti trebuie sa faca rezervari cu o perioada de timp inainte, pentru a beneficia de reduceri substantiale. Cautand online pe portalurile de specialitate, avem siguranta ca proprietari introduc cele mai corecte date, specifice fiecarei perioade, si cautand, gasim cazare ieftina in Busteni.

Cea mai mare atractie in aceasta statiune este plimbarea cu telecabina pentru a ajunge la renumitul loc numit Babele. Acest loc se gaseste la o altitudine de 2290 m si datorita acestiu fapt, zapada din aceasta zona se pastreaza o perioada lunga de timp, gasindu-se chiar si in luna mai.

Statiunea montana Sinaia se gaseste la poalele Muntilor Bucegi la o altitudine cuprinsa intre 767 si 1055m, in judetul Prahova, dea lungul raului Prahova. Cazarile sunt accesibile pentru ca proprietarii fac tot posibil ca turisti sa gaseasca aici cea mai ieftina cazare in Sinaia. Obiectivele turistice care se pot vizita sunt: Casa Memoriala “George Enescu”, Manastirea Sinaia, si nu il ultimul rand Castelul Peles, principala atractie a acestei zone.

Acest castel a fost construit la comanda regelui Carol si pastrat in familie multi ani aproximativ jumatate de secol, dupa care este revedincat de sotii Ceausescu pana cand acestia moara, ca la final sa fie retrocedat Regelui Mihai I, dar el hotareste ca in continuare sa ramana in circuitul turistic.