Care este viitorul sportului din Romania?

Sport

Si alte sporturi se bucura de avantajele gazonului artificial, nu numai fotbalul. Tenisul, este unul din sporturile preferate atat de copii cat si de cei mari iar suprafetele sintetice ofera posibilitatea practicarii acestei ramuri in conditii excelente, la o scara larga.

In tenis, accidentarile pot surveni foarte usor pe fondul unui teren pe zgura sau iarba naturala. Controlul pivotarilor piciorului este esentiala in deplasarea in joc si in avitarea accidentarilor. De aceea straturile din care este facuta suprafata de joc faciliteaza deplasarea, stabilitatea in teren a jucatorilor, nu permite alunecari, datorita granulelor de cauciuc de la suprafata iar mingea nu capata traiectorii sau viteze nebanuite datorita influentelor gazonului natural sau al zgurei.

Asadar, granularea ofera conditii de confort si asigura practicarea unui joc intens, propice dezvoltarii capacitatilor sportive. Suprafetele sintetice pentru gazon natural si zgura este foarte apreciata atat de sportive cat si de amatori, ambele categorii mizand pe siguranta, stabilitatea, durabilitatea si confortul dat acestea

Proprietarii de terenuri de golf fac in fiecare an investitii semnificative in intretinerea terenului pe care este amenajat. De aceea, ei constientizeaza avantajele suprafetei sintetice. In primul rand costurile de mentenanta se reduc pana spre zero. Apoi, avand avantajul de a fi utilizabil pe intreaga perioada a anului, posibilitate de a atrage un numar mai mare de client creste, prin urmare avem costuri mai mici, venituri mai mari, deci un profit scontat mai mare datorita utilizarii gazonului artificial.

Sportul de masa va fi incontinuu stimulat spre practicare in conditiile existentei unei infrstructuri sportive bazate pe terenuri realizate din suprafete sintetice. Gazonul artificial este un argument in favoarea investitiilor in baze sportive, un generator de afaceri ,un mijloc de confort si siguranta, un argument pentru miscare pentru cei ce vor sa iasa din rutina zilnica. De asemenea, si formarea de cluburi sportive si educarea copiilor in activitati sportive este stimulate. Viitorul sportului este legat de perfectionarea terenurilor sintetice si aplicarea lor pe o scara cat mai larga.