Detalii care intervin in designul casei

casa

ierul forjat incepe sa castige tot mai multa importanta in categoria decoratiunilor exterioare. Acesta poate schimba sau imbogati aspectul unei case in intregime. A fost o alegere populara de decor incepand cu secolele 16 si 17 in vestul Europei, dar nu a iesit niciodata de tot din moda. Fierul forjat este folosit la realizarea de porti, garduri, balustrade, felinare exterioare, suporturi de plante. Avantajul cel mai important al acestuia este aspectul somptuos si clasic pe care il da casei tale: niste porti fier forjat vin cu o eleganta regala vizibila inca de la intrarea in casa.

In functie de dimensiunile dorite, de forma si de design, exista extrem de multe posibilitati disponibile pe piata, sau in portofoliul furnizorilorde produse de feronerie la comanda. Dupa specificatiile tehnice ale portilor, exista mai multe tipuri de porti din fier, cele mai populare fiind cele automatizate, cunoscute sub denumirea generica de porti electrice. Specificul acestor porti este de a putea fi operate de la distanta, ba chiar din interiorul casei cu ajutorul unei telecomande. Acestu lucru confera o anumita importanta intrarii in curte si o comoditate de folosire apreciata de majoritatea proprietarilor de case si vile cu curti spatioase.

O alta categore de porti fier forjat sunt portile de gradina, care ofera un acces elegant in zona verde a curtii tale. Alte categorii sau stiluri de porti din fier forjat sunt cele cu arcada, poarta singulara sau portile de la ferma. Impreuna cu acestea vine si optiunea gardurilor din fier, care pe de o parte vor compelemnta portile, oferind case un aspect victorian, pe de alta parte vor oferi siguranta de care aveti nevoie. O arcada din fier forjat la intrarea in vie de exemplu, acoperita cu iedera, va oferi un efect magic intregii gradini. Acesta poate fi intensificat de plasarea strategica in gradina a catova bancute din acelasi material.

Oamenii instariti, dar nu numai opteaza pentru un gard fier forjat la casele de la tara, fie ele parintesti sau de recreere. Motivele sunt numeroase, insa durabilitatea este cel mai important dintre ele. Un gard din fier forjat va dura cateva sute ani fara sa necesite prea multe reparatii. Veti vedea ca exista pe piata atat porti si garduri moderne din fier, cat si produse de anticariat si sunt la mare cerere peste tot in lume, nu doar la noi, datorita in primul rand, infatisarii pe care o dau casei.

Costul initial de instalare a unor porti sau garduri din fier forjat este destul de ridicat, insa mentenanta scazuta si durabilitatea indelungata vor amortiza in timp acest cost. Ganditi-va la o astfel de investitie ca la una pe viata. Ba chiar si copii copiilor vostri, vor putea sa se bucure de aspectul acelor porti, daca nu le trece prin minte sa schimbe complet designul experior al casei si curtii. Dar este putin probabil pentru ca niste porti frumoase din fier forjat pot constitui punctul de reper sau cel mai important elemeent de decor la intrare in curte. Fierul forjat are o rezistenta naturala la rugina, deci nu va necesita o intretinere prea frecventa. In plus poate fi vopsit pentru a se incadra perfect in peisajul casei si pentru a dura chiar mai mult.