Cum va puteti proteja rinichii – III

Cum va puteti proteja rinichii - III

Vestea buna este ca va puteti proteja rinichii cu aceste obiceiuri de viata sanatoase.
Aveti grija cu medicamentele fara prescriptie medicala. Cand luati analgezice , urmati cu atentie instructiunile de pe eticheta. A lua prea multe analgezice poate duce la afectarea rinichilor. Pentru a fi in siguranta, intrebati-va medicul daca anumite medicamente sunt sigure pentru dumneavoastra.
Mentineti o greutate sanatoasa. Daca sunteti supraponderal sau obez, pierderea chiar si a unei cantitati mici de greutate poate imbunatati citirile tensiunii arteriale si poate ajuta la prevenirea CKD.
Nu fuma. Fumatul va poate afecta rinichii si poate agrava daunele existente. Discutati cu medicul dumneavoastra despre strategiile de renuntare.
Selectati alimente mai sanatoase. Concentrati-va pe fructe si legume, carne slaba, cereale integrale si alte alimente sanatoase pentru inima.
Minimizati consumul zilnic de sare. Limitati-va la aproximativ 2.300 mg (aproximativ 1 lingurita) zilnic.
Dormi suficient. Scopul este de 7 pana la 8 ore de somn pe noapte.
Gestionati stresul si faceti din activitatea fizica o parte a zilei. Luati in considerare sa va bucurati de activitati de reducere a stresului – muzica, lectura, meditatie – si vizati 30 de minute de exercitii moderate in majoritatea zilelor saptamanii.
Obtinerea ajutorului medical
Daca aveti simptome persistente ale bolii renale, mai ales daca va aflati intr-una dintre categoriile de risc, ar trebui sa va programati cat mai curand posibil cu medicul dumneavoastra. Simptomele bolilor renale uneori imita cele ale altor boli, iar medicul dumneavoastra va va monitoriza probabil tensiunea arteriala si functia renala cu teste de sange si urina pentru a determina daca suferiti de boli la nivelul rinichilor.