Despre aparatele de aer conditionat mobile

aer-conditionat-mobil

Venirea verii ne aduce pe multi dintre noi, proprietari de locuinte in special, in ipostaza de cumparatori de aer conditionat si din acest motiv, de fiecare data va fi important sa acordam putina atentie si tipului de aparat pe care il vom achizitiona, acela care sa asigure maximul de confort in caminul nostru.

Unul din tipurile de aparate de aer conditionat care ar putea face fata cu succes caniculei si temperaturilor foarte mari din timpul sezonului cald este si aparatul de aer conditionat portabil sau mobil, cum mai este el cunoscut. Sunt numeroase avantajele ce stau la baza unor astfel de aparate si se va merita de fiecare data sa achizitionezi un astfel de model.

Primul aspect pe care oricine il va remarca cu siguranta, este dat de faptul ca sunt mobile si il vei putea fie muta dintr-o incapere in alta a casei tale, fie il vei lua cu tine atunci cand te vei muta. Este adevarat ca sunt destul de grele, in jur de 35 – 40 de Kg, dar acest lucru nu va reprezenta un impediment pentru o persoana puternica.

In acelasi timp, unul din principalele avantaje pe care aparatele de aer conditionat le confera este faptul ca aceste nu vor avea nevoie de instalare ci doar de un mic spatiu de evacuare a aerului cald. Este un aparat practic, usor de folosit de oricine.

La fel si pretul pentru acest tip de aparate de aer conditionat este unul cat se poate de accesibil, cu mult inferior aparatelor de perete.

In ceea ce priveste modul de constructie al acestor aparate de aer conditionat este unul cat se poate de simplu: o unitate exterioara, denumita compresor cu rol in efectuarea schimbului de caldura si unitatea din interior ce vor fi conectate printr-un tub cu agent refrigerant.

Un aparat mobil va fi de fiecare data in masura sa functioneze la cele mai inalte standarde si nu va mai fi nevoie pentru un cumparator sa isi mai faca apoi probleme din acest motiv iar modul de ingrijire este si el unul la fel de simplu. In functie de perioada in care va functiona i se vor curata si lui filtrele periodic sau vor fi schimbate, dupa caz. Randamentul este si el la fel de bun ca si in cazul unitatilor de aer conditionat clasice.

Un aspect relevant de care va trebui sa se tina cont este dat de golirea compartimentului pentru lichid al aparatelor de aer conditionat mobile, deoarece dupa o mai lunga perioada de functionare nivelul acestora va fi unul prea mare.