Despre asigurarea locuintei

asigurare de casa

Asigurarea locuintei este si ea obligatorie si un numar tot mai mare de polite au fost incheiate in ultimul an, insa pentru a beneficia de un grad mai mare de acoperire a riscurilor, proprietarii pot alege acum ofertele de asigurare facultativa de locuinta cu ajutorul carora vor putea beneficia de un nivel de protectie mai ridicat. Insa, inainte de a alege un anumit tip de polita de asigurare, clientii interesati vor trebui sa se informeze cat mai bine in acest sens.

In primul rand ei vor trebui sa stie daca imobilul pe care il detin poate fi asigurat, asta pentru ca exista numeroase locuinte aflate in zone cu risc mare si din acest motiv, companiile de asigurari pot refuza incheierea asigurarii de locuinta.

Este spre exemplu cazul locuintelor aflate in zone cu risc seismic ridicat sau al celor situate in zone cu expuse alunecarilor de teren. Daca ati lamurit aceasta problema este apoi important ca un proprietar de locuinta sa apeleze la ajutorul uneia dintre cele mai bune companii care sa fie in masura sa ii oferte o oferta cat mai buna precum si asigurarea locuintei cu bani putini, asta pentru ca un grad ridicat de acoperire a riscurilor corelat cu un pret bun pentru o asigurare este ceea ce oricare dintre noi si-ar putea dori.

Polita ideala va fi cu siguranta acea asigurare completa care sa acopere orice risc si astfel o cladire sa beneficieze de nivelul maxim de protectie. Vremurile in care traim insa ne-a afectat pe fiecare dintre noi si cu greu ne-am putea permite sa platim un pret intreg pentru aceasta polita. Din acest motiv, in cazul in care nu dispunem de suma totala pentru plata acestui tip de polita am putea foarte usor sa renuntam la acoperirea unora dintre riscurile pe asigurarea le implica si in modul acesta vom putea beneficia de o scadere a pretului pentru polita de asigurare.

Apelarea la un broker de asigurari ar putea fi cu siguranta o idee buna, asta pentru ca acesta va fi in masura sa ne puna la dispozitie o serie de oferte de asigurari de locuinta precum si numeroase alte facilitati, cum ar fi: posibilitatea personificarii ofertei de asigurare si posibilitatea calcularii pretului pentru aceasta asigurare. In modul acesta ne vom putea bucura de oferta cea mai buna si pretul cel mai mic pentru aceasta, fara sa mai fie cazul sa mai cautam asigurari si intr-o alta parte.

Din momentul in care vom semna contractul de asigurare, polita isi va intra  in drepturi si nu vom mai avea apoi motive asupra carora sa ne mai ingrijoram.