Despre utilizarea placilor de marmura pentru decoratiuni

marmura

Marmura este o roca metamorfica ce reuseste nu doar sa asigure o retusare, un efect de originalitate  caselor noastre, ci aduce si un suflu de improspatare vietilor noastre, prin stralucirea sa care parca se imprastie atat de usor. Poate ca acesta e motivul pentru  care si imparatii Indiei au ales sa foloseasca aceasta piatra pentru a-si arata dragostea, in forma palatului Taj Mahal.  Ea nu este insa folosita doar pe continentul asiatic sau pe teritoriu indian – dimpotriva, ea e intalnita in Europa, America, precum si in celelalte colturi ale lumii. Poti gasi site-ul in care sa citesti mai multe informatii despre tipurile de marmura disponibile in tara noastra, pentru a te inspira asupra unor solutii de astfel de decoratiuni interioare (dar si exterioare – dupa cum vom vedea in randurile ce urmeaza).

Marmura este fara indoiala un material complex si extrem de interesant. Ca si piatra naturala, aceasta se remarca intre alte solutii ce sunt disponibile in piata de specialitate – ele sunt individuale, deosebite – nu poti sa vezi doua placi perfect identice.  Acest lucru se datoreaza texturii sale, compozitiei sale – cu cat aceasta este mai bogata, cu atat este ea mai scumpa. De asemenea, foarte adesea si opusul acestui fapt trebuie remarcat – o piatra fina de marmura, alba, perfecta, fara pete sau defecte va costa mult mai mult decat una inchisa la culoare.  Chiar si cele mai pure dintre tipurile de marmura pot sa contina minerale, ce formeaza deseori o proportie considerabil a masei totale (putem aminti quartz-ul in granule mici, grafitul, oxizii de fier, silicati, magneziu ori micile cristale de pirita).

In mod practic, marmura este utilizata pentru productia de incredibile placari pentru pardoseala,  blaturi de bucatarie, elemente si decoratiuni in bai,  placarea peretilor, a coloanelor sau stalpilor, a balustradelor, fantanilor, semineelor,  cat si pentru variate articole ce trebuie sculptate. Atat locuintele personale cat si spatiile comerciale sau birourile pot sa beneficieze de pe urma acestor roci.

In functie de preferinte si gusturi, se poate alege intre modele albe, negre, gri, bej, crem,  bej roza, auriu. Nu pot fi neglijate aspecte precum transportul acestor pietre prelucrate, proiectarea amenajarilor, productia propriu zisa, montajul si solutiile de intretinere – toate acestea, disponibile intr-un mod profesional, prin acelasi furnizor de incredere.