Despre cantarul electronic si casa de marcat

Casa de marcat

Dupa legea OUG 28/1999, art. 1, alineatul 1 fiecare persoana juridica ce vrea sa desfasoare o activitate economica in domeniul comertului cu amanuntul sau al prestarii de servicii direct catre populatie, trebuie sa detina aparatura fiscala dintre care cantare electronice si cel mai important, case de marcat.

Daca sunteti intr-o astfel de situatie si aveti deja o calitate juridica, primul pas pe care trebuie sa-l faceti, este sa inregistrati firma pe care vreti sa o deschideti. Urmeaza apoi sa treceti la achizitionarea caselor de marcat si acolo unde activitatea desfasurata cere, cantare electronice.

Acestea trebuie achizitionate de la un distribuitor autorizat. In momentul in care va prezentati la un astfel de distribuitor, trebuie sa stiti exact care este amploarea pe care o va avea activitatea pe care o veti desfasura. Aceste detalii sunt necesare pentru ca distribuitorul sa va ajute sa alegeti casa de marcat. Daca insa veti achizitiona aparatura fiscala de la un distribuitor autorizat online, va trebui sa stiti singuri de ce aveti nevoie.

Pentru o activitate economica de amploare, cum ar fi un market, veti avea nevoie mai mult ca sigur de cantare performante, care sa poata eventual elibera etichete autocolante cu pretul. Astfel, cumparatorul isi va putea cantari singur produsele. In momentul in care ajungeti la case de marcat, trebuie sa aveti din nou in vedere aceleasi criterii.

Pentru activitatea economica de care am amintit, veti avea nevoie cel mai sigur de o casa de marcat ce poate fi conectata la calculator pentru a putea memora un numar nelimitat de produse.