Despre ferestrele PVC

ferestre PVC

Daca nu v-ati montat inca ferestre PVC atunci ar trebui sa aveti in vedere cateva notiuni elementare despre astfel de ferestre pentru a putea face o alegere in cunostinta de cauza.

In primul rand, ferestrele PVC se deosebesc dupa urmatoarele caracteristici:

– dupa numarul de camere si implicit dupa latimea profilului: exista ferestre cu profil bilateral, tricamerale si pentacamerale;

– in functie de numarul de garnituri perimetrale: cu 2 garnituri, cu 3 garnituri;

Pentru a fi imbunatatita rigiditatea, profilele din PVC sunt armate la interior cu o armatura din tabla de otel zincat. Aceasta are diverse forme si grosimi.

Specialistii cred ca pierderile de caldura prin ferestrele obisnuite reprezinta aproximativ 30% din energia termica care este utilizata pentru incalzirea locuintei. Reducerea acestui procent este realizata prin utilizarea tamplariei din PVC, aluminiu sau lemn stratificat cu geam termoizolant.

V-ati intrebat vreodata cum este realizata si ce proprietati are sticla (geamul termopan)? Aceasta este obtinuta prin asamblarea a doua foi de geam (iIn general aceastea au o grosime de 4 mm) si prin intermediul unei baghete din Al care este umpluta cu silicagel. Distanta dintre cele doua foi de geam poate sa varieze de la 6 la 20 mm, in functie de spatiul care este lasat in cercevea. In acest spatiu exista cazuri in care este introdus gaz inert.

Dintre cele doua foi care foi care formeaza geamul termopan, in functie de nevoi, una dintre ele poate avea urmatoarele caracteristici:

– poate avea emisivitate redusa, reducandu-se astfel transferul termic

– poate fi geam duplex cu folie antiefractie pentru o mai buna rezistenta in caz de spargere

– poate fi o folie de geam colorata si reflexiva sau semireflexiv in cazul in care dorim reducerea efectelor razelor de soare

– in cazul in care avem in vedere pur si simplu functia decorativa putem alege geamul sablat simplu, dupa model sau de tip vritraliu