Destinatiile de vacanta care exploreaza frumusetea peisajelor tomnatice

vacante in afara tarii

Turistii pasionati obisnuiesc sa isi organizeze escapadele in functie de trasaturile fiecarui sezon in parte, iar din acest punct de vedere toamna este anotimpul care ar putea fi considerat, pe nedrept, unul dintre cele mai putin ofertante atunci cand vorbim despre destinatiile de vacanta care propun peisaje unice, spectaculoase, pline de vibratie si guvernate de un fantastic fundal coloristic. Pentru a demonta acest mit ne-am gandit sa va propunem cateva cadre paradisiace culese omogen de pe teritoriul diverselor continente, acestea constituit adevarate oaze de relaxare care merita sa fie explorate in aceasta perioada nostalgica a anului.

Daca visezi la vacante in afara tarii atunci trebuie sa adaugi pe lista ta capitala ancestrala a Japoniei – orasul Nara. Fara doar si poate, o escapada in peisajul asiatic se va dovedi alegerea perfecta pentru acest sezon bogat, dar melancolic. Abundenta monumentelor istorice prezente in acest sanctuar turistic este la fel de impresionanta precum degrade-ul suav al frunzelor tomnatice, denumite emblematic “Kouyou”. Nara gazduieste un adevarat spectacol cromatic in decursul zilelor racoroase de octombrie, frumusetea palpabila a acestor peisaje antice generand un flux emotional comparativ cu cel oferit de inflorirea ciresilor japonezi.

Migram rapid spre reperele europene si ajungem in inima unei vechi mosii de vanatoare, coordonatele spatiale care traseaza conturul acestui paradis tomnatic imaginar fiind Glouchestershire – Marea Britanie. Trecutul nobil al acestui peisaj devine de-a dreptul captivant pentru turistii care doresc sa exploreze taramurile mai putin populare ale Angliei, inceputul sezonului rece definind si momentul de expansiune coloristica al locasului „Forest of Dean”.

Intregul mapamond si-a dovedit aprecierea fata de zona White Mountains din New Hampshire – o imagine cu totul neobisnuita a continentului american, care in mod emblematic este asociat doar cu acele cadre energice ale metropolelor aglomerate. Desi exista o sumedenie de atractii definitorii pentru USA, turistii experimentati aleg sa ofere atentie acelor cadre naturale unice din America – o tara care inglobeaza in peisajul sau toate formele de relief posibile.

Franta nu este doar o tara emblematica pentru vinul de calitate sau pentru branzeturile exclusiviste pe care le propune turistilor gurmanzi, ci aduce in prim plan un spectacol tomnatic unic, stropit cu miresme imbietoare. Valea Loarei este o regiune de-a dreptul fantezista, podgoriile pline de vita de vie fiind un real paradis pentru degustatorii de vinuri rafinate. Astfel, o vacanta de cateva zile in aceasta zona se poate dovedi prielnica pentru bunastarea ta fizica si spirituala, deoarece ai oportunitatea de a te relaxa pe deplin si de a gusta din deliciile locale.

O ultima propunere ne propulseaza in indepartatul peisaj chinez, mai precis in muntii Huangshan. Ei bine, acest masiv stancos este renumit pe plan international datorita culmilor sale marginite de paduri ample, bogate in arbori si plante multicolore. Chiar daca vorbim despre zilele racoroase de toamna, crestele muntilor Huangshan sunt inca impodobite cu un vesmant autentic, pitoresc, ce infatiseaza deopotriva notele tardive de verde stins, dar si aramiul aprig specific acestei perioade. Asadar, destinatia de vacanta este ultimul aspect de care trebuie sa va faceti griji pentru ca harta mapamondului este apretata cu regiuni spectaculoase care stralucesc in orice anotimp al anului!