Diagnostic si tratament hemoroizi

tratament

Nu este atat de cunoscut acest lucru, insa este adevarat ca majoritatea oamenilor, la un moment dat au hemoroizi. Uneori hemoroizii pot fi o afectiune grava si suparatoare atunci cand venele din rect sau zona anala, devin dilatate. Disconfortul hemoroidal poate afecta pe oricine, indiferent de varsta sau conditie fizica generala, de la adolescenti la persoane in varsta.

Aparitia hemoroizilor este cauzata de o varietate de cauze. Cel mai tipic, presiunea provoaca acesta problema. O serie de alti factori pot, de asemenea, cauza acest lucru, de exemplu, sarcina, constipatia sau diareea pot cauza disconfort hemoroidal. Dieta, are de asemenea un rol important. Alimentele condimentate, alunele, floricele de porumb, alcoolul, ciocolata si alte alimente pot contribui la aparitia hemoroizilor.

Pentru identificarea hemoroizilor interni si externi se poate apela la mai multe proceduri cu ajutorul carora se pot exclude alte afectiuni, cum ar fi sangerari anale frecvente, fisura anala, colita sau cancer colorectal.

Tratament hemoroizi

Odata ce suferiti de aceste afectiuni, ele nu dispar complet daca nu treceti printr-una dintre procedurile de mai jos.

O dieta bogata in alimente bogate in fibre si saraca in alimente procesate, este esentiala. Cresterea consumului de lichide la sase-opt pahare pe zi, este foarte important. Adoptarea unui alt regim alimentar este necesar chiar daca sunt prescrise medicamente si interventii chirurgicale.

Cele mai multe tratamente au scopul de a reduce durerea si mancarimea. Baile caldute sunt tratamentul cel mai recomandat: stai in aproximativ trei centimetri de apa calda timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi, mai ales dupa un scaun. Aceasta reduce umflaturile si relaxeaza spasmul muschiului sfincter. Daca sunteti gravida, discutati orice tratament, inclusiv schimbarile de dieta, cu medicul dvs.

Daca ati fost diagnosticat cu hemoroizi, o dieta bogata in fibre, combinate cu bai de sezut, reduc foarte mult disconfortul. Daca simptomele persista, medicul specialist poate sugera una din urmatoarele proceduri iar multe dintre acestea pot fi efectuate in cabinetul medicului.

Injectare- un hemoroid intern poate fi injectat cu o solutie care creaza o cicatrice si inchide hemoroizii.

Coagulare sau cauterizare- acest lucru da rezultate mai ales in cazul hemoroizilor prolaps, folosind fie o sonda electrica, un laser sau o lumina infrarosie.

Chirurgie- pentru hemoroizii interni sau externi extrem de incomozi ( cum ar fi hemoroizi trombozati care sunt mult prea durerosi pentru a rezista cu ei) medicul proctolo poate alege interventii chirurgicale traditionale.

Tratamentele pentru indepartarea hemoroizilor sunt eficiente, insa daca nu se fac schimbari in dieta si stilul de viata, hemoroizii pot recidiva.