Procedurile stomatologice apreciate de publicul romanesc

aparate dentare

Daca exista momente in care va intrebati ce anume ar putea sa faca medicii dentisti pentru a va reda zambetul, dar si sanatatea la nivelul cavitatii bucale, atunci ar trebui sa consultati grila unui cabinet profesionist. Noi ne-am ingrijit de acest aspect, iar mai apoi am cerut opiniile publicului autohton pentru a descoperi care sunt procedurile la care romanii apeleaza cel mai des.

Estetica dentara

Asa cum imbunatatirea aspectului fizic reprezinta pentru multe persoane un ajutor in recapatarea increderii, asa si practicile legate de estetica dentara ajuta omul contemporan sa isi reabiliteze sanatatea orala. In aceasta specializare, cele doua concepte care primeaza sunt reprezentate de echilibrul si de linia mediana a danturii, acestea reusind sa ofere un aspect placut din punct de vedere vizual.

Specialistii au demonstrat de-a lungul timpului faptul ca orice lipsa de stabilitate intre cele doua jumatati ale arcadei reprezinta un semn de imperfectiune in conceptia omului obisnuit. Iar pentru a va deschide orizonturile, amintim cateva proceduri culese din aceasta ramura: fatetarea, bounding-ul, detartrajul si microabraziunea dentara.

Implantul dentar

Specialitatea de natura chirurgicala a acestui domeniu, implantologia presupune reabilitatea aparatului dento – maxilar prin intermediul clasicului implant dentar. Asa cum va imaginati, exista o sumedenie de tipuri de implanturi, fiecare pacient fiind ghidat catre cel care ii raspunde cel mai bine necesitatilor.

Cele mai comune sunt implanturile intraosoase ( endosseous), implanturile subperiostale, precum si implantul care se realizeaza cu sprijinul osului natural. In termeni medical, el este insotit de sintagma „transosseous”, insa este mai putin valorificat pentru ca implica o procedura chirurgicala mai vasta.

Parodontologia

Chiar daca nu se raporteaza la tratarea si ingrijirea propriu – zisa a fatetelor, aceasta ramura este foarte importanta in conceptia publicului autohton. Motivele sunt unele lesne de inteles, parodontologia fiind ramura responsabila pentru mentinerea dintelui in creasta alveolara.

Probabil ca nu stiti, insa a sa pozitie poate fi afectata de sanatatea tesuturilor care au rolul de a fixa dintele, precum gingiile, oasele sau ligamentele dento – alveolare. Din gama procedurilor caracteristice amintim tratarea infectiilor( a parodontitelor cronice sau agresive ), efectuarea grefelor gingivale si osoase, rezectia de radacina.

Aparatele ortodontice

In momentul in care o persoana se confrunta cu o pozitie anormala a dintilor pe arcada dentara, specialistii in ortodontie sunt cei responsabili de rezolvarea acestei probleme. Asadar, nu-i de mirare faptul ca tot mai multi romani apeleaza la aparate dentare pentru a-si recapata simetria la nivelul cavitatii bucale.

Motivele pentru care un om apeleaza la clasicul aparat ortodontic sunt numeroase, iar de cele mai multe ori ele nu sunt dobandite, ci innascute. Aminim, de pilda, spatiile mari intre dinti, surplusul fatetelor , malocluziile si malpozitiile.

Protezele dentare

Majoritatea persoanelor de varsta a treia ajung sa aiba contact cu ramura de protetica dentara, asta pentru ca dupa o varsta este mult mai probabil ca tesaturile maxilo – faciale si dintii propriu – zisi sa se piarda.

Intr-un astfel de context, inlocuirea lor prin intermediul protezelor pare a fi cea mai la indemana varianta pentru publicul romanesc. Fiind o ramura vasta, protetica dentara cuprinde mai multe servicii, cele mai importante fiind protezele fixe si cele mobile, reparatia si captusirea structurilor artificiale, dar si lucrarile efectuate la nivelul implanturilor.