Diferente in cura de slabire la femei si barbati

sanatate

Este bine stiut faptul ca femeile si barbatii sunt foarte diferiti din multe puncte de vedere. Nevoile alimentare si ritmul metabolic determina trasaturi biologice specific fiecarui sex, motiv pentru care modul in care acestia raspund la o anumita cura de slabire difera.

Ca observatii generale, barbatii reusesc sa scada in greutate relativ mai usor decat femeile, cauzandu-le acestora din urma frustrari si confuzie. Si totusi, exista numerosi factori care stau la baza procesului de slabire, factori psihologici, emotionali si mentali care fac acest proces mult mai usor pentru unii. In functie de cat de repede si de usor putem constientiza si intelege aceste discrepante, ne va fi mai usor sau mai greu sa adoptam un regim echilibrat si eficient, adaptat nevoilor personale.

Natura i-a inzestrat pe barbati cu mai mult tesut muscular in corp decat tesut adipos, spre deosebire de femei. Cum procesul de functionare a muschilor implica un consum caloric ridicat, organismul barbatilor este axat pe arderea grasimilor. Femeile avand mai putini muschi, automat ard si grasimile intr-un ritm mai lent.

Ducand si mai departe aceasta observatie, cercetatorii au constatat ca tesutul adipos, de altfel vital pentru functionarea organismului, trebuie sa aiba obligatoriu intre 2% si 5% din masa corporala la barbati si intre 10% si 13% la femei.

Desi orice cura de slabire, indiferent de metoda de baza, are in vedere mobilizarea metabolismului pentru absorbtia eficienta a grasimilor, insasi particularitatile metabolice difera de la barbat la femeie. Energia totala folosita de corpul unei femei este considerabil mai mica decat cea a barbatului, prin urmare efectul oricaror pastile de slabit asupra metabolismului unei femei trebuie sa fie considerabil mai mari.

O ultima observatie semnificativa se refera la eforturile pe care cele doua sexe sunt dispuse sa le faca pentru a se mentine in forma. Astfel, barbatii prefera in general sa-si lucreze corpul la sala, alegand exercitiile fizice solicitante in detrimentul altor produse sau pastile de slabit, spre deosebire de partenerele lor, care recurg la cea de-a doua alternativa.

Toate cele de mai sus vin sa sustina necesitatea beneficierii de suport din partea unui profesionist in vederea stabilirii unui regim de viata sanatos si eficient. Va gandeati ca va puteti mobiliza si lua decizii care sa fie atat in avantajul dumneavoastra cat si al partenerei sau partenerului?

Cateva studii foarte interesante efectuate de cercetatorii britanici au scos la iveala faptul ca o data cu mutatul impreuna femeile ajung sa-si modifice obiceiurile alimentare in mod negativ. Daca barbatii sunt dispusi sa faca efort fizic, au totusi preferinte culinare dintre cele mai putin sanatoase. Femeile, care fac mai putin sport, sunt insa mai atente cu ceea ce mananca, dar asta pana ajung sa locuiasca cu partenerul, cand au tendinta sa cedeze ispitelor mult mai des. Pana la urma diferentele in cura de slabire la femei si barbati sunt strans legate de modul in care fiecare dintre persoanele implicate intelege sa aiba grija de corpul sau.