Trei orase de top de pe teritoriul Turciei

oferte valabile turcia

Locatie reprezentativa pentru o vacanta de vis, Turcia este una dintre destinatiile paradisiace in care ne putem petrece concediul, atat in timpul sezonului rece, dar mai ales in timpul sezonului estival. Codul termic este permisiv, iar din aceasta cauza putem opta pentru orice zona din aceasta regiune bogata, incepand cu marile orase, recunoscute prin prisma efervescentei culturale, pana la renumitele insule care pun la dispozitia turistilor peisaje uimitoare.

Perioada accesibila din punct de vedere turistic se intinde pe un interval temporal extins, coordonatele limita fiind reprezentate de lunile aprilie si octombrie, secventa in cadrul careia ambientul oriental devine mediul propice care surprinde pozitiv cele mai exigente preferinte estetice ale publicului general. Tabloul turcesc reprezinta un centru maxim de interes pentru turistii proveniti din lumea intreaga, acest lucru fiind sustinut de numeroasele statiuni de vacanta si obiectivele monumentale care si-au castigat de-a lungul timpului popularitatea la nivel global.

Prima destinatie de vis este chiar capitala peisajului turcesc, istoricul oras Ankara. Acesta inglobeaza toate trasaturile esentiale pentru a maximiza numarul turistilor care ii trec anual pragul ideatic, fiind in egala masura un cadru comercial de mare anvergura, care detine in componenta sa variate spatii industriale importante, precum si un peisaj cu o puternica incarcatura de factura istorica. Exceptand muzeele si siturile arheologice, dintre care se evidentiaza Mausoleul si muzeul celei mai reprezentative figuri turcesti, si anume parintele reformator Ataturk. Pentru turistii interesati de variatiile culturale legate de traditii, obiceiuri si civilizatie, Ankara aduce in prim plan constructii cu un puternic imbold arhitectural, oferind un parfum oriental aparte fiecarui moment petrecut in acest cadru intens.

Punct emblematic pe harta Turciei, orasul Istanbul este de departe cea mai apreciata metropola din acest peisaj oriental. Popularitatea acestuia se subordoneaza pozitionarii strategice, distribuita lui geografica uniformizandu-se pe doua continente surori: Europa si Asia. Dimensiunea lui este net superioara capitalei de drept, insa acesta nu este singurul aspect care il promulga in topul destinatiilor turistice. Amalgamul de oferte valabile Turcia care se raporteaza la un sejur petrecut in acest cadru ideatic sunt deosebit de diversificate din perspectiv financiara, diferentele fiind sesizabile daca ne raportam la costurile implicate de spatiul de cazare si modalitatea de transport.

Bineinteles, hotelurile care depasesc calificativul de trei stele pun la dispozitia turistilor oferte all inclusive, simplificand in mod considerabil sarcinile organizatorice in planificarea si derularea vacantei. Tabloul Istanbulului este completat de numeroasele spatii ecletice, alaturi de efervescenta comerciala distribuita uniform atat in cadrul pietelor centrale, cat si in spatiul public, pe stradutele inguste foarte aglomerate. Antalya devine astfel ocupanta celei de-a treia pozitii in topul oraselor magnifice pe care le puteti vizita in Turcia, motivele principale fiind reprezentate de spectacolul de cladiri cu o puternica incarcatura arhitecturala, alaturi de amprenta exotica, oferita de lanturile de palmieri si celelalte elemente florale.