Omul de astazi si alimentarea cu otravuri

Poti schimba lumea … cu fiecare imbucatura … !

Scriam saptamana trecuta despre terorismul alimentar care pare a fi o practica deja comuna in lume pentru atacarea unei piete emergente de catre marile consortii din industria alimentara. Ieri am urmarit un documentar de peste o ora, in care era trecut in revista sistemul alimentar din SUA si am fost socat de controlul total pe care cateva companii gigant il detin asupra intregului lant de productie-distributie-consum al alimentelor.

Din fericire, Europa este inca departe de „standardul” american in materie, insa riscul propagarii flagelului american pe Batranul Continent este enorm. Chiar sunt surprins ca inca nu s-a intamplat acest lucru si singura bariera reala o reprezinta „faramitarea” continentului european si dificultatea de a realiza o uniformizare legislativa care sa puna umarul la obtinerea controlului complet privind alimentele pe care le consumam.

Dar multe dintre realitatile americane in materie se regasesc totusi si in Europa … chiar si in Romania! Am inclus aici un trailer al filmului „Food Inc.”, pentru a va deschide interesul si dorinta de a urmari intreg filmul. Merita pe deplin. Te va ajuta sa intelegi mai bine globalizarea in materie de alimente si alimentatie si mai ales efectele ei asupra noastra, oamenii …

Si da, poti schimba lumea … cu fiecare imbucatura … ! … daca refuzi sa mai fii sclavul fast-food-urilor, daca esti mult mai atent ce cumperi, daca citesti etichetele produselor, daca te informezi ce consumi, pentru ca vei ajunge sa fii consumat de alimentele ingerate.