Diferentele dintre un fitness tracker si un smartwatch

Diferentele dintre un fitness tracker si un smartwatch

De la Apple si Samsung la Fitbit si Garmin, exista o multime de optiuni atunci cand vine vorba de ceasuri smart si de marci de fitness tracker care te ajuta sa te mentii in forma. Te poti intreba inainte de a achizitiona un astfel de device, daca este mai bine sa iti cumperi un fitness tracker sau un smartwatch.

Analizand exact situatia si dandu-ti seama pentru ce vrei sa folosesti mai degraba acest device, poti lua aceasta decizie.

Diferenta dintre un smartwatch si un fitness tracker se sintetizeaza prin a sti cum sa raspunzi la intrebarea: imi doresc un dispozitiv care poate fi purtat pentru a ma ajuta sa comunic si sa difuzez anumite notificari sau unul care sa tina evidenta exercitiilor fizice si a starii de sanatate?

Care sunt diferentele dintre un fitness tracker si un smartwatch?

Un smartwatch faciliteaza vizualizarea si reactia la mesajele e-mail, textele, apelurile si notificarile primite din social media, direct de pe ceasul pe care il porti la inchietura mainii. Un fitness tracker se concentreaza pe monitorizarea starii sanatatii si a activitatii fizice ( cum ar fi cati pasi ai facut, distanta parcursa, caloriile pe care le-ai ars si frecventa ritmului cardiac).

Care este diferenta de pret intre un smartwatch si un fitness tracker?

Poti cumpara un fitness tracker pentru aproximativ 80-100 de lei in cazul unui model ieftin sau poti plati aproximativ 1000 de lei pentru un device mai scump.

Smartwatch-urile variaza de la aproximativ 500 de lei la preturi destul de fcemari de 3000 de lei ( in cazul versiunilor foarte scumpe).

In general, atat dispozitivele de fitness tracker cat si un ceas smartwatch inteligent Samsung Gear S3 mai scumpe iti vor oferi mai multe caracteristici si adesea un design diferit, inclusiv materiale mai durabile sau mai elegante.

Acest lucru s-ar putea compara cu situatia in care alegi sa cumperi o banda de otel inoxidabil, mai degraba decat una din plastic.

Cu toate acestea, pretul nu este de fiecare data un indicator al perfomantei. Daca stii cum sa analizezi piata, poti gasi ceasuri smart si trackere de fitness relativ ieftine, dar care isi fac bine treaba, precum si unele modele foarte scumpe care sunt inexacte, incomode sau chiar inutile.

De ce sa alegi un smartwatch?

Un dispozitiv smartwatch iti “pune” functiile telefonului pe incheietura mainii. Unele optiuni iti permit chiar sa efectuezi apeluri prin intermediul ceasului. Toate acestea inseamna ca durata de viata a bateriei poate fi destul de scurta.