Drogurile fac muzica – Episodul 2 – Nine Inch Nails

Ramanem inca in afara incintei cu hip-hop. Ca sa citam dintr-un clasic din Salajan, “Heroina e cea mai mare curva pe care o poti intalni in viata ta”. Reflectia asta vine dintr-o experienta de neuitat pe care a avut-o respectivul cu garoul si cu acul. Ar trebui sa-l credem asadar. Revenind, azi fierbem in lingurita si bagam in seringa o melodie de la Nine Inch Nails, “Hurt”, pre numele sau.

Cu o cariera de peste 20 de ani in spate, trupa de rock industrial s-a lasat ghidata de maestrul de la microfon, Trent Reznor, in diverse perioade de influente si refulare, de la tumult psiho-sexual, fronda anti-sistem si pana la paranoia totala legata de actiunile aparatului politic. Avand deja un repertoriu mustind de versuri evocatoare si deranjante, aici, pe”Hurt”, Trent pune lumina pe explorarea consecintelor dramatice de natura psihica pe care ti le insurubeaza in tine consumul de brown sugar. Amintirile il chinuiesc dar nu la modul in care ii nelinisteau pe pufarinele de la 3 Sud-Est. E o piesa care bantuie, recapitularea framantarilor unui om care a stat mai mult ca sigur cateva ore sa-si gaseasca o vena buna.

Versuri reprezentative: “You could have it all/ My empire of dirt/ I will let you down/ I will make you hurt”

Sau, ca in cuvintele altui clasic din Salajan, exprimate mai brut, “Coaie, stiu cum te simti dimineata/ Spatele te doare si iti plange fata”