Drogurile fac muzica – Episodul 4 – Lil Wayne

Zilele trecute, Lil`Wayne a avut onoarea sa incerce de doua ori la interval scurt o serie de spasme si convulsii care semanau a simptome de atac cerebral. Se pare ca Rick Ross nu e singurul care s-a bucurat de momentele astea sublime. Totusi Rick Ross e o macara de om, deci cumva problemele respective au o logica cand ii vezi osanza depusa pe fizicul de Goliat. Lui Lil` Wayne i s-a tras probabil de la oboseala, stres si altele.

Sau i s-a tras si de la stupefiante si halucinogene, substante din care Dwayne Carter s-a infruptat din plin la viata lui. Intr-o vreme se jura cu mana pe Biblie ca nu se mai atinge de nici un fel de drog, nici macar de-un spliff mic si inofensiv. Nu stiu daca s-a tinut de promisiune, dar inclinatia lui spre narcotice a zamislit piese smechere. Bunaoara, asta de mai jos, “I Feel Like Dying”, o oda dedicata senzatiei aleia speciale cand te simti asa de high incat, nah, simti ca iti vine sa mori.

Piesa e buna pentru ca Wayne adopta adopta un ton meditativ si intim, conceput pentru introspectie, opus trendului general de sarbatoare si defulare, specific compozitiilor despre halucinogene. Coboara in tunelurile mintii si atinge niste corzi intunecate. Plus ca sample-ul semana cu un cor de fantome ce iti canta prohodul.