Dubai, cel mai frumos paradis artificial

dubai

Situat in Orientul Mijlociu, Dubaiul poate fi considerat un fel de Singapore al Africii. Ca si orasul-stat de langa Ecuator, Dubai a cunoscut o dezvoltare economica fulgeratoare. In doar cateva decenii a trecut de la stadiul de sat pescaresc, la o metropola ultramoderna si un important centru financiar al lumii. Cu siguranta, un sejur in Dubai este o invitatie de nerefuzat. Ofertele Dubaiului in materie de turism sunt inepuizabile.

De fapt ofertele din Dubai si turismul in special, au devenit asul din maneca acestui stat care s-a dezvoltat economic pe resurse neregenerabile precum petrolul. Fiind constienti ca petrolul nu poate sustine economia statului la nesfarsit, edilii au investit in turism. Si au facut o treaba buna. In prezent, milioane de turisti din intreaga lume ravnesc la o vacanta in Dubai. Eu am petrecut un sejur in Dubai si m-am recunoscut cucerita de farmecul acestui emirat.

Desi se aseamana cu Singapore, Dubai ramane totusi o destinatie exotica unica. Desi luxul este la superlativ in ambele destinatii, lumea araba din Dubai aduce un alt colorit cultural si creeaza o impresie diferita de lumea luxului asiatic.

Ofertele din Dubai in ceea ce priveste statul la plaja si distractia, sunt pur si simplu mai mult decat poti duce intr-un scurt sejur in Dubai. Sa nu uitam ca Plaja Jumeirah este cea mai mare plaja artificiala din lume. Este vorba de un paradis plutitor in forma de palmier, care a costat 12 miliarde de dolari. O alta minune artificiala, este Burj Dubai, un zgarie-nori care a fost desemnat oficial cea mai inalta cladire din lume.

Bineinteles, ca daca alegeti sa va petreceti vacanta in Dubai, trebuie sa vizitati si celebrul hotel Burj Al Arab, care a devenit un simbol al emiratului. Aceasta constructie doboara un alt record, fiind singurul hotel de 7 stele din lume. Daca nu esti milionar sa nu iti inchipui ca ai putea atipi macar o secunda in acest hotel. Pe timpul sejurului in Dubai, am ales un hotel de 3 stele pentru cazare, dar trebuie sa recunosc ca sunt greu de gasit hotelurile cu mai putin de 5 stele.

Si pentru ca tot am pomenit de paradisul artificial, sa nu uitati ca atunci cand vine vorba de shopping, ofertele Dubaiului aliniaza mall dupa mall, iar preturile sunt scutite de taxe. De aceea, multi turisti aleg o vacanta in Dubai chiar si pentru unicul scop de a merge la cumparaturi.

Am fost acolo si trebuie sa admit ca Dubai este acel tip de destinatie care iti ofera experiente de viata irepetabile.