Saltele pentru inlaturarea durerilor de spate

somn

Atunci cand ne gandim la dormitor, avem in minte ideea unui somn odihnitor de noapte, intr-un pat confortabil. Pentru ca dincolo de mobila din dormitor care ne permite pastrarea usoara a lucrurilor ce ne apartin, de lumina calda ce ne ajuta la crearea unei atmosfere potrivite, de asternuturile moi si fine, cel mai important aspect ramane salteaua patului. Daca am ales gresit sau nu am acordat suficienta atentie acestui aspect, putem sa avem parte de dureri de spate, in special in partea de jos. Lucrul acesta poate fi adevarat atat pentru barbati cat si pentru femei – lipsa suportului adecvat din partea unei saltele adauga la postura slaba de dormit, oboseste muschii si nu ajuta coloana vertebrala, in alinierea sa. Toate aceste lucruri contribuie la durerile de spate. Pentru o remediere si o preventie a viitoarelor probleme, putem apela chiar acum la gama de saltele de pat,

In esenta, astfel de saltele trebuie sa se potriveasca nevoilor individuale – ele trebuie sa asigure atat confortul cautat, dar si suportul pentru spate, incat durerile de spate sa fie reduse; aceste lucruri pot permite structurii spatelui sa se odihneasca cu adevarat si sa intinereasca, sa se refaca, dupa fiecare noapte.  Insa cu vasta varietate de saltele de pe piata, sa alegi produsul potrivit nu e intotdeauna cel mai usor lucru. Exista astfel cateva linii de ghidare ce ne pot sprijini sa gasim cele mai bune saltele – atat pentru remedierea problemelor cu spatele cat si pentru un confort mai sporit, la somn:

1. Hotaraste-te la momentul potrivit, pentru o noua saltea. Daca cea veche este uzata in mod vizibil in partea de mijloc, daca nu mai este confortabila, cu siguranta ei nevoie de una noua. Orice improvizatie am incerca sa gasim nu va remedia faptul evident ca trebuie sa ne indreptam catre segmentul de saltele de pat.

2. Preferintele personale ar trebuie sa fie cele care determina pana la urma ce saltea este mai buna. Altfel spus, nu exista un singur stil de saltea, un singur tip, care sa se potriveasca pentru toata lumea ce are dureri de spate. Ci trebuie cautate solutiile care inlatura durerea si intepenirea spatelui, permitand cu adevarat un somn usor.

3. Intelege componentele fizice ale unei astfel de saltele. Arcurile interioare, materialele folosite conlucreaza pentru a oferi suportul necesar. Exista mai multe tipuri de saltele, diferite chiar si pe baza acestor criterii. De asemenea, invelisul exterior e disponibil in diferite grosimi. Fara a ne referi la cifre si dimensiuni, e bine sa tinem cont de grosime si de restul elementelor.

4. Gaseste o saltea cu suport special pentru spate. Un produs bun ar trebui sa asigure suportul potrivit pentru liniile corpului si pentru alinierea spatelui (a coloanei vertebrale). Cantitatea potrivita de suport pentru spate ajuta utilizatorului sa evite acea senzatie neplacuta a muschilor, dimineata, precum o febra. Studiile arata ca in aceste situatii se recomanda saltelele de intensitate medie, ele fiind mai recomandate decat cele ferme.

5. Obtine un echilibru intre suportul  pentru spate si confort. Confortul somnului, per general, e la fel de important ca si suportul pentru spate. Daca dormi pe o saltea prea ferma, prea tare, pot sa apara dureri, junghiuri, in special in zonele de presiune. Insa acele modele de saltele de pat din gama medie permit umerilor si soldurilor sa se scufunde, putin.

In speranta ca aceste criterii si sfaturi v-au fost de folos, ramane doar sa gasiti variantele potrivite de saltele de pat. Investeste in dormitorul si in odihna de care ai nevoie !