Elemente de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti construiesti o casa

hidroizolatie

Constructia unei case nu pare o misiune chiar atat de dificila daca ai bugetul necesar pentru asta. Cu toate astea, odata ce ai inceput procesul poti descoperi o multime de detalii care trebuie rezolvate, multe dintre ele fiind aproape insesizabile in momentul in care iti faci planurile. Tipul de teren pe care iti faci casa, actele de care ai nevoie, Termoizolatii , hidroizolatii, punctele cardinale catre care trebuie sa fie pozitionate geamurile, materialele de constructii folosite si multe alte astfel de detalii, toate pot fi extrem de importante pentru confortul final al locuintei.

Evident, nu putem cuprinde intr-un articol toate elementele de care ai nevoie pentru a-ti construi o casa, insa incercam sa aducem in atentia ta cateva elemente importante, ce tind a fi neglijate:

  • hidroizolatie terasa . De regula, nu este un aspect neglijat, insa exista multe cazuri in care aceasta hidroizolatie este facuta prost. O hidrolatie proasta inseamna infiltrari de apa, inseamna stres si lipsa confortului si mai ales, o durata mai mica de viata pentru intreaga casa. Asadar, daca iti doresti cu adevarat o casa in care sa te simti bine, trebuie sa angajezi o firma de incredere pentru a-ti face hidroizolatia terasei.

  • Pamantul pe care pui casa. Din pacate, nu poti construi oriunde si inainte de a achizitiona terenul trebuie sa faci un studiu geotehnic serios. Vanzatorul trebuie sa iti inmaneze certificatul de urbanism iar terenul trebuie sa iti permita racordarea la toate utilitatile necesare, cum ar fi apa, canalizarea, gazele sau energia electrica. Asigura-te ca nu iti cumperi casa pe un teren inundabil, ca nu exista gropi de gunoi in apropiere si ca este exclus riscul de a aluneca terenul.
  • Instalatiile. Este strict necesar sa faci un plan pentru instalatiile sanitare si electrice inca dinainte de a incepe sa construiesti. In caz contrar, s-ar putea sa fii nevoit sa demolezi ceea ce ai construit deja. La fel ca si in cazul hidroizolatiilor, instalatiile sanitare si instalatiile electrice trebuie sa fie facute de profesionisti in domeniu, care sa te asigure de faptul ca esti in siguranta. In caz contrar, exista riscul de incendii, exista riscul de inundatii si evident, de vatamare corporala a celor care locuiesc in casa.
  • Termoizolatia si fonoizolatia. Nu este suficient sa ai o casa bine hidroizolata. La fel de important este sa ai o casa care sa izoleze bine impotriva temperaturilor extreme si sa tina sunetele neplacute la distanta. Din fericire, exista materiale din ce in ce mai performante in acest sens si o firma serioasa de constructii iti poate recomanda solutii care sa reziste zeci de ani fara niciun fel de probleme.

Pe langa aceste detalii exista multe altele de luat in seama. Ai la dispozitie zeci de site-uri destinate exclusiv constructiei de case, mii de materiale video si o multime de experiente in acest sens. Daca vrei o casa perfecta, cel mai important lucru pe care trebuie sa il bifezi este informarea. Da, te poti baza pe experienta companiei de constructii, insa in acelasi timp, trebuie sa stii ce trebuie sa le ceri.