Tehnici de bun-simt in ceea ce priveste web designul

web design

Daca vrei sa-ti construiesti un site web nu trebuie sa fii un mare expert informatician, deoarece astazi oricine poate face acest lucru. In cazul in care vrei ca pagina ta sa cunoasca popularitate si sa fie accesata de cat mai multi oameni sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le respecti din bun-simt.

Nu trebuie sa fii un mare cunoscator pentru a sti ca font-ul utilizat poate avea un impact deosebit asupra web designului. Odata cu aparitia numeroaselor font-uri si a culorilor care pot fi folosite in combinatie, o mare parte dintre site-uri au sarit pur si simplu in prapastie fara sa mai coboare pe trepte in jos. In incercarea de a deveni unici, de a-si realiza un stil personal si de a-si pune amprenta multi detinatori de site-uri web fara prea mare experienta au comis o greseala foarte mare.

La prima vedere toti sunt de parere despre cum ar trebui sa arate un web design, care sunt tehnicile folosite si cum trebuie aranjat textul in pagina, insa foarte putini sunt cei care pun accentul pe font-urile alese. Pe langa faptul ca textul devine foarte greu de citit, aspectul general al site-ul este alterat.

Pentru ca totul sa fie si mai ingrozitor de atat, culorile stridente in combinatie sunt un ingredient perfect pentru esecul mult asteptat. Bineinteles ca nimeni nu asteapta un esec, insa in momentul care vezi un asemenea site te gandesti din prima ca detinatorul a vrut sa faca orice ii sta in putina pentru a indeparta vizitatorii.

In concluzie ai grija atunci cand optezi pentru font si culori. Cele mai obisnuite sunt Times New Roman si negru pe alb. Cu toate ca par plictisitoare deoarece toata lumea le foloseste, gandeste-te ca in spate exista un motiv intemeiat pentru care sunt atat de populare. In general oamenii sunt respingatori fata de ceea ce este nou, iar acest lucru se intampla pana se obinuiesc si dupa cum bine te-ai gandit nu poti schimba parerea tuturor cu ajutorul site-ului tau.