Explodeaza pretul politei RCA si in 2016? Sper ca nu…

rca

Tot mai multe companii de asigurari vor sa introduca o categorie pentru cei in varsta unde vor avea diferite reduceri pentru asigurarile rca sau casco. Pentru acestia asigurarea auto ar putea avea un cost foarte scazut insa pentru majoritatea soferilor anul 2016 vine cu o scumpire rca.

Acest lucru ii nemultumeste pe majoritatea soferilor insa acestia dau vina pe companiile de asigurari care spun ei au devenit prea lacome. Companiile de asigurari spun ca nu profitul este tinta lor ci un echilibru financiar al companiei insa scumpirile vin datorita cresterii numarului de accidente soldate in anul anterior.

Daca numarul accidentelor creste, va creste si pretul asigurarii pentru a face fata platii daunelor catre despagubiti. Un pret pentru asigurarea rca este destul de mare in momentul de fata spun soferii insa companiile de asigurari vor sa creasca pretul incepand cu inceputul anului cu cel putin 15 % iar spre sfarsitul anului sa ajunga la o crestere de cel putin 25 %.

Daca rata daunelor ca scadea in ultimul trimestru acestia spun ca nu vor mai avea nevoie de o crestere atat de mare a pretului insa pentru orice precautie companiile de asigurari vor recurge la aceasta crestere pentru a face fata in domeniul financiar.