Lumina – cea mai importanta caracteristica a unei lanterne

lanterna

In momentul in care vrei sa iti achizitionezi o noua lanterna, primul lucru la care te gandesti este bineinteles: lumina. Aceasta trebuie sa aiba o intensitate suficient de puternica astfel incat sa poata asigura necesarul de lumina in orice moment ai nevoie.

Intensitatea luminii unei lanterne este stabilita in functie de numarul de lumeni. Intensitatea luminii lanternei nu este proportionala cu numarul de LED-uri pe care aceasta ii detine. Chiar si un singur LED poate emite o lumina suficient de puternica astfel incat sa acopere necesarul.

Lanternele mai performante au si functii mai avansate care implica schimbarea focalizarii luminii. Astfel ca acestea iti ofera posibilitatea de a putea focaliza un punct in departare sau de a lumina o suprafata mai mare la o distanta mai mica.

Tot din punct de vedere al luminii pe care o emite o lanterna trebuie adus in discutie lanternele care emit lumina prin intermediul becurilor incandescente sau prin intermediul LED-urilor. Dezavantajele becurilor incandescente se refera la faptul ca nu reusesc sa emita lumina cu aceeasi intensitate pentru o perioada mai mare de timp. De asemenea, acestea nu sunt la fel de rezistente precum LED-urile. Un al aspect este acela ca LED-urile sunt mai econoame din punct de vedere al consumului bateriei. O lanterna cu unul sau mai multe LED-uri te va ajuta sa-i mentii bateriile pentru o perioada mai mare de timp.

De aceea, in momentul in care iti vei achizitiona o noua lanterna, va trebui sa acorzi atentie, in primul rand la numarul de lumeni si nu la numarul de LED-uri si pe cat posibil evita lanternele care folosesc becuri incandescente.