Femei care au spart barierele

angelina jolie

Femeia, o fiinta plapanda, dar totusi puternica, in ziua de azi si nu numai, a resuit sa treaca peste obstacolele pe care pana acum se credea ca doar barbatii le pot trece. Datorita emanciparii femeii, acestea sunt prezente in toate domeniile de activitate, devenind , datorita motivatiei si increderii de sine, probabil cele mai bune in ceea ce fac. Nu trebuie sa cautam departe, deoarece multe femei-lider se alfa in jurul nostru.

Istoria a fost schimbata de multe femei, printre care se numara Isabela I a Castiliei, care l-a ajutat pe Cristofor Columb sa porneasca in celebra lui expeditie din anul 1492. Sub dominatia acestei femei, Spania a intrat in plina ascensiune; Isabela a incercat mereu sa-i protejeze pe aborigenii americani de abuzurile colonizatorilor.
O alta femeie importanta, Marie Curie a fost prima femeie laureata cu premiul Nobel, care a descoperit elemente radioactive si aplicatii ale acestora in medicina.

Maica Tereza, cea mai importanta figura religioasa a secolului XX, a primit in 1979 premiul Nobel pentru pace, distinctia de cetatean de onoare al SUA si multe alte distinctii datorate sufletului ei altruist. O figura contemporana, cu un trecut intunecat si cu o cariera in plina ascensiune este Angelina Jolie, care sustine cauze umanitare pe intreg globul, fiind interesata de refugiati. A adoptat copii de diferite nationalitati pe care ii creste impreuna cu iubitul ei si ii iubeste la fel de mult ca pe proprii ei copii. Este sustinuta UNHCR in cadrul donatiilor, construirii de scoli, case, spitale, etc. pentru a le asigura oamenilor un trai mai bun si pentru a-I motiva sa evolueze spre o viata cu probleme mai putine, spre o viata sanatoasa.

Bineinteles, femeile care au schimbat lumea sunt foarte multe si merita a fi mentionate, dar nu trebuie sa uitam ca femeia de langa noi este cea care ne schimba noua din punct de vedere subiectiv lumea. Pentru ca femeia insasi este o minune. Ea nu trebuie subestimata, ci trebuie incurajata pentru a-si scoata potentialul in evident. Bunatatea femeilor este un dar de care oamenii ar trebui sa fie constienti si ar trebui sa fie mai atenti la ele atunci cand au ceva de zis!