Festivalul Multicolor Iasi – 28 mai – 3 iunie

Iasiul nu e mort, Iasiul devine din cand in cand atat de viu incat parca si umbra lui respira. Respira a cultura. Respira a proiectii de filme mai aparte difuzate la liber, in mijlocul naturii, sa vada tot boboru`. Cu ocazia asta poate ne mai intra ceva schije de arta si civilizatie in cap.

Incepand de maine si pana duminica, adica 7 zile legate, Initiativa Erasmus Iasi organizeaza Festivalul Multicolor, un mix bun (care e greu de gasit, daca ne luam dupa ce ziceau cei de la Parazitii) de muzica si film in aer liber. In esenta, scopul e sa se prezinte interdependenta celor 7 Arte, cu accent pe film si muzica.

Asadar, pe strada Lapusneanu si in parcul Copou, pe esplanada Casei de Cultura “Mihai Ursachi”, se va desfasura cate o manifestatie culturala dedicata in parte fiecareia dintre cele 7 arte, specifice unui numar de 7 tari. Cum ar veni, ziua si specificitatea culturala caracteristica unei tari. Melanjul va fi incheiat in fiecare seara cu o proiectie de film in aer liber in Copou. Daca va sufla falimentul Greciei prin buzunare, ca globalizarea vine cu risc de contagiune, baieti, e sansa voastra sa va scoateti, de exemplu. Ii serviti partenerei o seara mai aparte de film. E moca si o sa cresteti in ochii ei, cand o sa vada ce intelectuali cooleanu sunteti. Asta mai ales ca filmele prezentate sunt mai indie asa, nu din alea lucrate pe banda rulanta pe acceasi reteta de fast-food cu care suntem indopati in fiecare saptamana la un cinema obisnuit. E sansa voastra sa va aratati latura sensibilo-artistica. ;) .

In plus, veti avea ocazia sa luati legatura cu alti “consateni” din satul global, ca am auzit ca strainii savureaza festivalul asta de cand s-a infiintat. Baietii singuri pot aplica modelul “Suedezele pe litoralul romanesc din anii `80″, daca intelegeti unde bat.

Sa umpleti Copoul corespunzator, da?