Fotografia din timpul sarcinii, o amintire care te va lega vesnic de bebelusul tau

sedinte foto maternitate

Mai bine spus, fotografia din timpul sarcinii reprezinta artificiul care iti va aduce pentru totdeauna aminte de frumoasa perioada de noua luni pe care ai trait-o alaturi de pruncul tau. Pornind de la aceasta premisa abundenta in semnificatii, exista cateva „reguli” pe care trebuie sa le respecti in momentul in care te angrenezi intr-o astfel de sedinta foto, asta pentru ca rezultatul sa fie acela la care ai visat.

In primul rand, este foarte importanta saptamana in care iti programezi sesiunea de fotografii. Un fotograf cu experienta iti va recomanda sa alegi cea de-a 32-a saptamana de sarcina, cand vizibilitatea burticii va atinge cote maxime. Desi este proeminenta si inainte de acest termen, burtica nu este la fel de dezvoltata precum in luna a noua. Bineinteles, aceste sedinte foto maternitate fixate in cel de-al treilea trimestru reprezinta adevarate provocari pentru mamicile tinere, insa si momente unice de apropiere fata de bebelus.

In functie de preferintele tale poti alege interiorul sau mediul exterior pentru sesiunea de fotografii, direct proportional cu luminozitatea pe care doresti sa o incluzi in respectivele cadre. Asa cum iti imaginezi, cadrele imortalizate in aer liber surprind chiar si cele mai mici detalii, lucru care poate fi pe gustul tau sau nu. Daca vrei sa maschezi anumite portiuni ale corpului si sa le individualizezi pe altele, atunci mizeaza pe o lumina artificiala, pozitionata pe detaliile care vrei sa apara in poze. Cu toate acestea, chiar daca alegi interiorul, tu trebuie sa fii constienta de faptul ca fundalul are nevoie de anumita naturalete, iar din aceasta cauza vei miza pe alb, beige, verde pastelat sau blue. Nici nu ar trebui sa iti fixezi in minte vreo culoare excentrica pentru ca ea va estompa punctul de greutate al intregii fotografii, mai precis burtica ta.

Chiar daca semnificatia acestei sedinte este una de apropiere intre mamica si bebelus, asta nu inseamna ca latura estetica trebuie sa lase de dorit. Din contra, pentru a te asigura de faptul ca albumul final va fi unul pe care il vei putea arata celor din jur, dovedindu-le faptul ca maternitatea nu estompeaza nici macar cu un gram frumusetea feminina, incearca sa optezi pentru un machiaj profesional, dar si pentru o coafura ireprosabila. Bineinteles, aura ta trebuie sa fie in continuare una cat mai naturala, insa specialistii in domeniul beauty & hair styling stiu cu sa recreeze in cele mai mici detalii un machiaj natural.

Alaturi de machiaj si coafura, piesele vestimentare pe care alegi sa le porti sunt si ele foarte importante. Ai la indemana doua optiuni, traduse fie prin creatii vestimentare mulate pe corp, care ofera amplitudine burticii insa dezavantajeaza silueta prin faptul ca ii evidentiaza zonele cu imperfectiuni, ori piesele lejere, care pot fi cu succes asezate astfel incat sa nu diminueze vizibilitatea sarcinii. Poti oscila intre cele doua stiluri pe parcursul sedintei foto, caci un fotograf cu experienta cunoaste indeaprope unghiurile care iti pun silueta intr-o lumina favorabila.