Gama de clopote digitale automate

clopot

Cu totii suntem familiarizati cu modalitatile in care o biserica isi actioneaza clopotele. In ultima perioada insa si in tara noastra au fost introduse noi metode – precum e automatizarea, cu ajutorul motoarelor electrice. Un alt mod, pentru obtinerea aceluiasi sunet, de clopot, poate parea putin aparte la inceput, in special pentru cei mai conservatori. E vorba de montarea de clopote digitale. Acestea, de generatie recenta, au o serie de trasaturi aparte – alaturi de celelalte componente reusesc sa furnizeze rezultate exceptionale.

Noile generatii de sintetizatoare de tip polifonic, disponibile si in Romania, pot sa reproduca in mod simultan sunetul a 32 de clopote. Insa nu orice tip de clopote, ci chiar sunete asemanatoare acestora – greutatea maxima a clopotului ce poate fi reprodus este de 16 000 de kg.

  • Mai mult decat atat, exista cinci octave complete, presetate in memoria dispozitivului. Ele pot sa fie adaptate, de la sunetul cel mai grav – de 16 tone pana la sunetul cel mai inalt – 8 kg. Per total, respectivul sistem de sintetizare poate sa retina peste 125 de melodii, ce sa contina maxim 400 de note/ melodie.
  • Pe langa acestea, el poate memora (si reproduce) aproape orice tip de sunet.
  • Legandu-se la orga electronica (amplasata in aceeasi locatie), sistemul digital de reproducere a sunetului de clopote poate sa memoreze si sa redea orice tipuri de sunete.
  • Din punct de vedere al frecventelor, boxele aferente opereaza la valori de 80Hz si 20 Khz; puterea unei astfel de boxe poate atinge 700 W.
  • Nu in ultimul rand, acestea sunt fabricate din polyester si inox, pentru a rezista apei.

Intr-un asemea sistem, de automatizare si gestionare a sunetului si timpului, mai intra componente precum:

– unitatea centrala de comanda

– sistemul de balansare

– telecomanda

–  ceas

– ciocanel

– carilion

– clopote