Generatorul portabil: solutia ideala pentru un stil de viata activ

generator

Generatoarele electrice portabile sunt solutii foarte bune, fie ca avem nevoie de ele in interiorul locuintelor sau in afara acestora. Sunt usor de folosit si nu polueaza mediul inconjurator. Pe piata exista mai multe modele si branduri dintre care puteti alege. Toate au masuri de siguranta implementate, ca sa previna riscurile de electrocutare sau de fluctuatie ale curentului electric.

Cu toate acestea aveti grija sa nu le instalati in camere inchise, fara aerisire si nici sa le manevrati fara folosirea unor echipamente de protectie: manusi termorezistente, clesti, etc..

Atunci cand nu puteti apela la sursa dumneavoastra conventionala de curent, puteti apela cu incredere la generatoare electrice relativ ieftine. Se gasesc in dimensiuni variate si pot avea mai multe nivele de calitate sau performanta, in functie de pret si de tehnologia incorporata. In caz de urgenta (pana de curent, hazard, accident), sunt capabile sa alimenteze orice utilaj sau aparat electrocasnic de pe langa casa. Cand plecati in vacanta, le puteti folosi pentru a genera curent in zone greu accesibile (pe munte, in pesteri, canioane, chei, etc).

Le puteti gasi de asemenea, pe site-urile de constructii din intreaga tara, alimentand malaxoarele sau alte utilaje care nu sunt legate la bateria unui autovehicol. Merita mentionat ca stabilitatea generatorului este proportionala cu calitatea (si pretul) acestuia. La fel si consumul sau puterea.

Cum stiti ce fel de generator curent aveti nevoie pentru locuinta dumneavoastra? Este important sa porniti in evaluarea dimensiunii necesare de la nevoile in caz de urgenta. Unele aparate din casa consuma mai mult decat altele.

Pentru a economisi bani, luati-le in considere doar pe cele absolut necesare si incercati sa le folositi doar pe acestea, pe perioada functionarii generatorului. Consumatori redutabili sunt frigiderul, masina de spalat, aspiratorul, gaterul sau masina de taiat lemne.