Prezentare Urzeala Tronurilor sezonul 3

game of thrones

Urzeala tronurilor a ajuns foarte rapid un succes mediatic si comercial imediat ce a inceput sa fie transmis in luna aprilie din 2011. Imediat cand a fost avanpremiera celui de-al doilea sezon „Nordul isi aminteste” sezonul al doilea a avut peste 8 milioane de vizualizari. Gigantul HBO a anuntat ca doreste sa produca Urzeala Tronurilor sezonul 3 in special ca existasera zvonuri privitor la lansarea aceasta.

Cele 10 episoade din sezonul al treilea sunt mai lungi decat acelea din sezonul anterior, au intre 54-57 min spre deosebire de 52 cat aveau celelalte. Bugetul pentru sezonul acesta a ajuns la 50 milioane dolari.

Urzeala Tronurilor sezonul 3 este realizat pe baza la partea intai a cartii scrisa de George Martin Iuresul Sabiilor. Producatorul HBO Benioff a spus cu ceva timp inainte ca Iuresul Sabiilor trebuie adaptat in doua sezoane din cauza lungimii sale. Tot asa faptul ca Urzeala Tronurilor este o adaptare a seriei in intregime au libertatea sa mute scene in fata si in spate in functie de ajustarile la filmare.

Temele majore din Urzeala Tronurilor sezonul 3 vor fi familia si loialismul ducand la climax subiecte atinse in sezoanele de la inceput. Pragmatismul este vazut prin destinul crud al mai multor personaje principale. Continua sa fie pus un accent pe King’s Landing unde familia Lannister abia mai poate tine puterea dupa lupta provocata lui Baratheon. Inclestarile din Nord amenintau echilibrul puterilor din Westeros. Daenerys Targaryen incearca sa aseze bazele unei armate de sclavi cu care spera sa rastoarne in sfarsit Tronul de Fier.

Filmarea la acest al treilea sezon a fost inceputa in prima jumatate a lunii iulie din anul 2012 si s-a terminat cu cateva cadre trase in Islanda in 24 noiembrie din 2012. Filmarea anumitor scene in Islanda pentru 5 din 10 episoade ale seriei Urzeala Tronurilor a avut loc in Akureyri si si in Myvatn. A tinut doar 8 zile spre deosebire de aproximativ o luna in sezonul doi.

Productia pentru Urzeala Tronurilor sezonul 3 s-a concentrat ca si pana acum in Belfast, din Irlanda de Nord si a primit in continuare sprijin din partea Asociatiei cinematografice din Irlanda de Nord. Apoi s-a filmat si in Croatia si in Maroc, chiar si in Los Angeles unde s-a filmat o scena cu un urs viu.